Hlavní obsah

Dramatické play off! Vítkovice, Třinec, Plzeň i Hradec srovnaly série, Kudrna se blýskl hattrickem

Praha
Aktualizováno

Napínavá dramata až do samotného konce slibují čtvrtfinálové bitvy play off hokejové Tipsport extraligy. Všechny čtyři série jsou po úvodních dvou zápasech vyrovnané, žádný z týmů včetně suveréna základní části Sparty si nedokázal doma vytvořit náskok! Pražané prohráli s Vítkovicemi, které prošly do hlavní vyřazovací části z předkola, nejtěsnějším poměrem 0:1. Mistrovská Plzeň podruhé doma nezaváhala, zdolala Kometu Brno 4:1, po základní části druhý Třinec rovněž využil výhody vlastního ledu a přehrál Pardubice 5:1 a Hradec Králové si i díky hattricku Jaroslava Kudrny odváží ze Zlína výhru 4:3. Třetí zápasy čtvrtfinálových sérií jsou na programu v sobotu v Ostravě, Pardubicích, Hradci Králové a Brně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle poté, co inkasoval rozhodující gól z hole útočníka Vítkovic Petra Koloucha.

Článek
Fotogalerie

Více než osm tisíc diváků v Tipsport Aréně moc šancí nevidělo, důrazná hra Vítkovic dělala Spartě problémy. V 11. minutě si krvavý šrám z jednoho ze střetů odnesl kanonýr Ton, následně utkání po Valčákově krosčeku na čas skončilo pro dalšího tvůrce hry domácích Hlinku.

Když už se zdálo, že se v normální hrací době nerozhodne, ujala se pouhých 46 vteřin před vypršením normální hrací doby Kolouchova teč Stehlíkovy střely. Vítkovice tak potřetí v sezóně dokázaly na ledě Sparty vyhrát.

Obrat načal expardubický Linhart

Pardubice s brankářem Hudáčkem, který v prvním duelu nepustil za svá záda ani jednu z 41 střel, tentokrát odolávaly náporu jen v prvním dějství. Ve druhé třetině jako první našel recept na překonání slovenského gólmana někdejší pardubický zadák Linhart, ještě v téže části hry přidali domácí další dvě branky a prakticky rozhodli o svém triumfu.

Branku a dvě asistence si připsal Martin Růžička, tři góly vstřelili domácí v přesilovkách a definitivní podobu dal výsledku vteřinu před koncem Rufer. Naději na čisté konto pokazil brankáři Hrubcovi kanonýr Petr Sýkora až v závěrečném dějství při vlastním oslabení.

Dva góly v rozmezí dvou minut úvodní třetiny posadily tentokrát do sedla Plzeň. Úřadující šampióni navýšili vedení díky dalším dvěma trefám v prostřední části a třetí třetina se už dohrávala spíše z povinnosti.

Kudrna střelecky zazářil

Hosté se v ní dočkali alespoň čestného úspěchu, jehož autorem byl v početní výhodě Vojtěch Němec, jenž se dvakrát trefil i v úterním prvním duelu. Plzeňský Ondřej Kratěna si připsal gól a asistenci a Západočeši vrátili soupeři stejným poměrem prohru z úterního úvodního měření sil.

Ve Zlíně domácí otočili zásluhou gólů Honejska a Marušáka v první části nepříznivý stav, v dalším průběhu vedli ještě 3:2. Hosté však měli ve svém středu Jaroslava Kudrnu. Zkušený osmatřicetiletý útočník nejprve dokázal dvakrát srovnat stav a nakonec si v 58. minutě připsal i vítěznou trefu, už čtvrtou v letošním ročníku.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 2. zápasy
Třinec - Pardubice 5:1
Branky: 24. Linhart, 30. Polanský, 37. Martin Růžička, 59. V. Polák, 60. Rufer - 58. P. Sýkora
Stav série: 1:1.
Zlín - Hradec Králové 3:4
Branky: 12. Honejsek, 19. Marušák, 34. Zámorský - 27., 40. a 58. J. Kudrna, 4. Dej
Stav série: 1:1.
Plzeň - Brno 4:1
Branky: 10. Slovák, 12. J. Sýkora, 22. Kratěna, 35. M. Straka - 47. V. Němec
Stav série: 1:1.
Sparta - Vítkovice 0:1
Branka: 60. Kolouch
Stav série: 1:1.

Reklama