Hlavní obsah

Hradec splnil na Moravě cíl, Kudrna skóroval i baseballovým úderem

Zlín

Především díky hattricku Jaroslava Kudrny přestříleli hradečtí hokejisté ve druhém čtvrtfinálovém utkání extraligového play off domácí Zlíňany 4:3 a srovnali tak stav série na 1:1. Vítězný gól zaznamenal jejich nejlepší hráč pouhých 141 vteřin před koncem.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Souboj Jaroslava Balaštíka ze Zlína (vlevo) s Tomášem Harantem z Hradce.

Článek
Fotogalerie

„Je to paráda. Párkrát jsem už v minulosti v extralize tři góly dal, ale tentokrát jsou o to cennější, že nám pomohly k důležitému vítězství v play off. Splnili jsme na Moravě cíl, s jednou výhrou se nám pocestuje dobře domů. V úterý se štěstí přiklonilo k soupeři, ve středu zase k nám," říkal nadšeně osmatřicetiletý veterán.

Kudrna se blýskl především v závěru prostřední třetiny, kdy trefil puk skvěle ve vzduchu a srovnal na 3:3. „To byl zřejmě klíčový okamžik střetnutí. Ne, nejsem dobrý pálkař v baseballu. Prostě jsem se snažil do puku nějak plácnout a ono to tam spadlo," líčil s úsměvem. Jeho předchozí trefu na 2:2 nechali zkontrolovat sudí videorozhodčím. „Zkoumali, zda jsem chvíli předtím nehrál vysokou hokejkou. Myslím, že rozhodli správně, kotouč jsem totiž minul," vysvětloval.

Žádné velké euforii ovšem Kudrna nepropadal. „Paradoxně jsme vyhráli, byť jsme zřejmě nezahráli líp než v prvním utkání. V defenzívě jsme měli několik okének. Do víkendových odvet máme o čem diskutovat," stanovil program na nadcházející dva volné dny.

Dvougólový náskok domácím nepovolili

Od spoluhráčů si však vyslechl slova chvály. „Všechny jeho trefy byly parádní, hlavně Jardovi patří dík za to, že si vezeme ze Zlína jednu výhru. Rozdíl mezi prvním a druhým střetnutím jsem viděl především v tom, že se nám ve středu dařilo proměňovat šance. Důležité bylo, že jsme nenechali Zlín odskočit na dvoubrankový rozdíl. Mrzí mě ovšem dva inkasované góly od modré čáry, domácím bekům jsme nechali hrozně moc prostoru," vadilo kapitánovi Mountfieldu a parťákovi Kudrny z elitní formace Jiřímu Šimánkovi.

Autor vedoucí branky domácích na 3:2 Petr Zámorský prozradil, že zlínští obránci dostali od trenéra Vlacha za úkol pálit z každé pozice. „Rada to byla dobrá, mně i Jirkovi Marušákovi se povedlo Kantora prostřelit. Co je to ale platné, když to na druhý triumf nakonec nestačilo," štvalo Zámorského.

Smutný opouštěl led i kapitán Zlíňanů Petr Čajánek. „Dvakrát jsme vedli a pokaždé jsme dovolili Hradeckým vrátit se do zápasu. Dostat gól 38 vteřin před koncem druhé třetiny bylo trestuhodné. Když už utkání spělo do prodloužení, dopustíme se další hrubky. Zatímco hosté dávali laciné branky, pro nás byl velký problém překonat jejich úpornou obranu," přiznal Čajánek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín