Hlavní obsah

Vsetín povede spolu s Kopřivou Jeřábek

VSETÍN

Hokejisté Vsetína mají jasno o složení trenérské dvojice pro příští extraligovou sezónu. Kouče reprezentační osmnáctky Břetislava Kopřivu na střídačce Valachů doplnil bývalý trenér Litvínova Vladimír Jeřábek, jenž s vedením vsetínského klubu podepsal roční smlouvu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Vsetína už vědí, kdo je povede v příští sezóně. Břetislava Kopřivu doplnil na střídačce Vladimír Jeřábek.

Článek

"Dohodli jsme se na roční smlouvě," uvedl předseda představenstva Vsetínské hokejové Oldřich Štefl. Jeřábek s Kopřivou jsou náhradou za Antonína Stavjaňu a Jana Nelibu. Ti se Vsetínem dokončili poslední sezónu, ale kvůli nestabilní ekonomické situaci z klubu odešli.

Dlouholetý litvínovský útočník Jeřábek prožil ve svém někdejším klubu zatím jediné extraligové trenérské angažmá. V uplynulém ročníku soutěže dovedl Chemopetrol po čtyřech letech do play-off, kde mužstvo ve čtvrtfinále ztroskotalo na Zlínu.

Jmenováním trenérského páru začala obroda zdecimovaného kádru, který se během posledních týdnů téměř rozpadl. Gólman Radovan Biegl s obráncem Tomášem Frolem odešli do Třince, bek Ondřej Němce s útočníkem Tomášem Vakem do Karlových Varů, aktivní kariéru ukončil zadák Alexej Jaškin a útočník Ondřej Veselý zamířil přes hostování ve Zlíně do Českých Budějovic. Ve Znojmě zakotvil útočník Pavel Selingr.

Letní přípravu dnes Vsetín zahájil v notně okleštěné podobě. Momentální stojí tým na odchovancích a juniorech. "V průběhu tohoto týdne dotáhneme první příchody," uvedl Štefl. "Na doplnění kádru už pochopitelně budeme spolupracovat s novým trenérem, který má taky svoje představy o složení mužstva," doplnil šéf klubu.

Reklama

Související témata: