Hlavní obsah

Trenér Hořava přeje v baráži úspěch Kladnu. Hlavně kvůli synům

Třebaže se jednoho z litvínovských trenérů Miloslava Hořavy osobně netýká nadcházející baráž o hokejovou extraligu, není mu závěr sezóny v této podobě lhostejný. Do prolínací soutěže totiž zasáhnou jeho synové v barvách Kladna. Tedy klubu, s nímž je Hořava starší rovněž výrazně spjat díky svému hráčskému působení v dresu tehdejší Poldovky. „Baráž je o psychice,“ řekl Hořava starší pro Sport.cz.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenéři Litvínova Radim Rulík (vpravo nahoře) a vedle něj Miloslav Hořava.

Článek

Jak byste baráž charakterizoval?

Tohle vyvrcholení sezóny pro čtyři týmy je hlavně o psychice. Ukáže se, jak jsou hráči i trenéři odolní. Bude to hokej o nervech a napětí. Play-off je nádhera, když se můžete snažit o postup do dalších kol a máte vidinu medaile. Pokud to nevyjde, nic se v podstatě neděje. Hráči a týmy mohou v play-off jen získat. Kdežto v baráži se dá ztratit extraligová příslušnost, což může pro neúspěšné kluby znamenat skoro sportovní tragédii.

Komu budete držet palce?

Kladnu. Přeju si, aby se zachránilo. Hrají za něj moji synové Petr v obraně a Miloslav v útoku. Všichni jsme Kladeňáci.

Je podle vás Kladno největším favoritem čtyřčlenné skupiny?

Takhle přesně si to nemyslím. Dokonce tam nevidím žádného favorita. Na začátku se mažou rozdíly a nenašel jsem ve svých úvahách tým, o kterém bych mohl říci, že s jistotou skončí na prvních dvou místech. Jsem zvědavý na Chomutov. V sezóně hodně prohrával. Vnímám snahu Mladé Boleslavi o návrat. Z pohledu prvoligových klubů je baráž velkou motivací.

Už spřádáte plány na příští sezónu v Litvínově?

Je pravda, že v neděli nám sezóna skončila. Sejdeme se až při zahájení letní přípravy koncem dubna. Během nejbližších tří týdnů by se mělo vyjasnit ohledně složení kádru. Ale na další podrobnosti a výhled do budoucna je ještě brzy.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice