Hlavní obsah

Zlínský Melenovský: Žena hokeji rozumí, doma vše rozebereme

Martin KézrPrávo

V neděli oslaví 37. narozeniny a jako dárek by Marek Melenovský bral postup do semifinále play off přes Hradec. Zlínský útočník, jenž v hokejové extralize odehrál už 1030 utkání, ale tuší, že vicemistra čeká v sérii, jejíž stav je průběžně 2:2, ještě pořádná dřina.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Marek Melenovský ze Zlína střílí gól.

Článek

Stav je 2:2 na zápasy. Obě mužstva dokázala jednou vyhrát doma a jednou venku. Kdo je podle vás teď na tom lépe?

Snad my, protože série se stěhuje k nám. Musíme ale pořádně šlapat, každá chybička může být fatální. Důležité bude právě středeční utkání, v něm musíme uplatnit výhodu domácího prostředí. Když bychom jeli v pátek do Hradce s mečbolem, třeba by byla volná neděle.

Myslíte, že ve Zlíně bude konečně vyprodáno, když už jde do tuhého?

Nechám se překvapit, jestli bude ten pátý zápas lidi tolik zajímat. Věřím ale, že věrný zlínský fanoušek si cestu na zimák najde.

Na hradeckém ledě jste dostali pět gólů z přesilovek. Nevíte si s nimi rady?

Neviděl jsem, že by soupeř měl nějaké super nacvičené kombinace, ale pak se jim vždy povede střela na bránu a odražený puk dostanou do sítě nebo to projde přímo. Oslabení musíme určitě zlepšit i snížit počet vyloučení. Nějak ale nevím, jaký styl rozhodčí razí. Na ledě to není od nich stejně „odrežírované", pak se těžko odhaduje, co si můžeme dovolit.

Co se dá udělat pro to, aby hráč během play off neměl pořád v hlavě jen hokej?

Nejde pořád řešit, co bylo a už se to nevrátí, ani se nervovat tím, co nás čeká. Všichni se proto snažíme volný čas věnovat jiným věcem. Někdo chodí do bazénu, jiný si vyjede na kole. Každý, jak mu to sedí.

Jak odpočíváte vy?

Kolo mám hodně rád, ale nejvíc odpočívám s rodinou. Chvíle, které strávím se ženou a dětmi, jsou nejlepší relax.

Hokej je pak doma tabu?

To zase ne, s manželkou klidně vše rozebereme a určitě nebude chybět ve Zlíně na zimáku. Má sportovní minulost, rozumí hokeji a klidně si od ní nechám poradit. Nemůžeme to ale řešit od rána do večera, protože to by se z toho člověk musel zbláznit.

Kdo vyhraje důležitý pátý čtvrtfinálový zápas?
Zlín
67,3 %
Hradec Králové
32,7 %
Celkem hlasovalo 649 čtenářů.

Reklama

Související témata: