Hlavní obsah

Pardubický brankář Hudáček: Růžičku musíme obouchat

Pardubice/Třinec

V mistrovské sezóně 2011/12 otáčely hokejové Pardubice hned tři série play off ze stavu 1:2 na zápasy. Ve čtvrtfinále s Třincem jsou teď ale v mnohem kritičtější situaci. Ustoupit už nemají kam.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Pardubic Július Hudáček (vlevo) a třinecký útočník Martin Růžička.

Článek

Za 127 víkendových minut pustil slovenský gólman Pardubic Július Hudáček pouze tři góly. Žádný jásot se však z domácí kabiny neozýval. Ocelářům skromná porce, opepřená dvěma vítěznými zásahy Martina Růžičky, stačila na zvýšení náskoku v sérii na 3:1. Ve středu v Třinci už by tak rádi měli hotovo.

Pardubice se však nehodlají předem vzdát, rády by dostaly čtvrtfinále ještě jednou před domácí publikum. Po první výhře se ale zdá, jako by pozvolna přicházely o benzín, zatímco soupeř se rozjel. „V neděli ale taky odpadali fyzicky, až mě to překvapilo," oponoval Hudáček. „Určitě se s nimi dá hrát, musíme jim ale ukázat, že jsme pořád silní," mínil.

Zatímco Třinci funguje v roli kata Růžička, Pardubice se v posledních třech zápasech trefily dohromady jen dvakrát.

Hudáček volá po agresivitě

„Hrát doma na jeden gól je strašně málo, ale bohužel nemáme pořádné šance. Třinec nás tam nepustí. Šimon (Hrubec) vidí ty střely, takže ani nejsou moc nebezpečné. Když měl zakrytý výhled, tak dal Nosek gól. Agresivita prostě musí být větší," vybízel Hudáček.

A svůj vzkaz adresoval i obráncům. Když se v útočném pásmu zjeví Růžička, nastává totiž pro něj krizová situace. „Pokud dostane puk na svou oblíbenou pozici, tak je to z devadesáti procent gól," varoval Hudáček. „Musíme na něj v Třinci dávat větší pozor a trošku ho obouchat. Aby taky pocítil, že nemá tolik prostoru."

Ve středu prý pardubický výkon bude vypadat jinak než o víkendu. „Všechny zápasy play off jsou většinou o prvním gólu. Když ho dáme, máme šanci. Je ale potřeba hrát jednoduše a tvrdě," prohlásil brankář Pardubic.

Promění Třinec už první mečbol ve středečním čtvrtfinálovém utkání?
Ano, vyhraje a postoupí
53 %
Ne, ve středu vyhrají Pardubice
47 %
Celkem hlasovalo 1768 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec