Hlavní obsah

Porážky nepitváme, do baráže jdeme s čistým stolem, říká chomutovský kouč Beck

Chomutov

Dvaapadesát porážek a jen šest vítězství. Takhle hrůzostrašná byla bilance hokejistů Chomutova v extralize. Přesto mají pořád naději, že se v soutěži udrží. Stačí jim k tomu v nadsázce řečeno maličkost: zvládnout čtyřčlennou baráž o extraligovou účast v příštím ročníku. Trenér Jaroslav Beck vnímá těžkou pozici týmu, přesto nepropadá skepsi.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Na brankáře Martina Růžičku budou Chomutovští v baráži o extraligu spoléhat

Článek

Jak byste ještě zhodnotil chomutovské účinkování ve skupině o umístění v extralize?

Play out bylo specifické, protože už dopředu bylo rozhodnuto o pořadí v tabulce. Hráli jsme proti dvěma týmům, které se mohly hokejem bavit a dokončovat sezónu v klidu. Tedy Litvínovu a Karlovým Varům. Pro Kladno šlo stejně jako v našem případě o přípravu na baráž.

Naznačilo vám šest zápasů na konci extraligy něco o rozpoložení mužstva?

Neomlouvám naše porážky. Vím, že jsme udělali historický rekord, pokud jde o nízký bodový zisk v extralize. Ale nechceme se tím trápit. Hledali jsme sestavu a způsob hry pro baráž. A začneme s prázdným stolem stejně jako soupeři.

Máte jasno o složení kádru?

Bohužel nás pronásledovala marodka, na níž se v poslední době ocitli Sikora, Šagát, Pulpán, Krstev. Doufáme, že se budou postupně vracet na led. Brankářskou jedničkou zůstává Martin Růžička.

Jak spolupracujete s novým sportovním manažerem Borisem Čaplou?

Konzultujeme průběžnou situaci. Do klubu přišel nedávno takříkajíc s čistou hlavou a není zatížen dosavadními nezdary.

Co rozhodne v baráži?

Byť jsme nebyli v pohodě, už se nesmíme ohlížet dozadu. Hodláme zvýšit herní výkonnost a chceme zapracovat i na psychické stránce. V takhle vypjatých soutěžích hraje důležitou roli i atmosféra a nálada v mužstvu.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno