Hlavní obsah

Obránce Posmyk by rád zůstal v Litvínově, smlouvu ale nemá

Hokejový obránce Marek Posmyk prožívá dovolenou po další extraligové sezóně a věří, že nebyla jeho poslední. „V šestatřiceti letech si hokej užívám, protože moc dlouhou kariéru před sebou už asi nemám. Ale ještě nechci končit,“ svěřil se pro Právo zkušený bek, jenž patřil ke stabilním členům sestavy Litvínova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova slaví gól na ledě pražské Slavie v utkání 52. kola Tipsport extraligy.

Článek

„Po předešlé sezóně jsem odešel z litvínovského klubu do tehdy prvoligových Českých Budějovic, ale zanedlouho jsem se vrátil zpátky. Bylo to kolem patnáctého kola, kdy Litvínov v extralize tápal a měl za sebou šňůru porážek. I když první liga není špatná, přece jen mě znovu lákala nejvyšší soutěž," vysvětlil Posmyk motivaci k pokračování na extraligovém ledě.

Stále ho mrzí fakt, že se Litvínov nedostal ani do předkola play off. „Přitom kádr zůstal prakticky stejný z loňska. Hráli jsme o desáté místo až do dvaapadesátého kola. Nevyšlo to a samozřejmě jsme společně s našimi příznivci vnímali, že play off nebo skupina o umístění je úplně něco jiného. Rozdíly jsou veliké. Sezóna se pokaždé hodnotí podle toho, jestli se probojujete do vyřazovací části nebo ne. Šest vítězství v play out je slabou útěchou," přemítal obránce.

A otevřeně přiznal, co pro tým znamenal závěr soutěže. „Je dobře, že jsme vyhrávali, ale jinak nám to nedalo vůbec nic. Prostě jsme museli zápasy odehrát," uvedl bez vytáček. Nynější volné dny tráví s rodinou. „Bydlím v Plzni, takže sleduji i snažení Škodovky v play off. Kluci obhajují titul, a to je velká výzva," řekl Posmyk.

Jak vidí svou hokejovou budoucnost? „Na příští sezónu ještě nemám smlouvu. Nechávám jednání i na agentovi, který tyhle věci řeší. Zároveň budu čekat na telefonu, jestli zavolá generální manažer Robert Kysela z Litvínova, nebo někdo jiný z klubu, že bychom mohli dál spolupracovat. Byl bych rád, kdybych mohl v Litvínově zůstat," dodal Posmyk.

Reklama

Související témata: