Hlavní obsah

Příjemný šok, smál se brankář Zlína Štůrala poté, co vymazal hradecké střelce

Zlín

V sobotu ještě pomáhal zachránit hokejisty Šumperku v první lize a dnes zcela vymazal jako brankář Zlína hradecké střelce v pátém čtvrtfinále extraligového play off. Osmadvacetiletý Tomáš Štůrala notně přispěl k jednoznačnému triumfu Moravanů 4:0, díky němuž získali postupový mečbol.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva zlínský brankář Tomáš Štůrala, obránce Oldřich Horák a útočník Hradce Tomáš Mertl.

Článek

„Když si mě Zlín v pondělí stáhl z hostování, myslel jsem si, že pomůžu mužstvu na trénincích a budu krýt záda Kašíkovi s Horčičkou. Ráno v den utkání jsem se ovšem od trenérů dozvěděl, že nastoupím do branky jako jednička. To byl strašně příjemný šok. Mám radost, že to pro nás dopadlo takhle skvěle. Čisté konto mě hrozně těší," líčil šťastný Štůrala, který naposledy nastoupil v nejvyšší soutěži v listopadu proti Spartě.

Extraligové play off si ovšem zachytal vůbec poprvé. „Říkal jsem si, že se jdu bavit hokejem. Kluci v poli mě ujišťovali, že mi budou pomáhat ze všech sil. Slovo splnili, bylo fantastické, jak si přede mnou lehali do střel," pochválil spoluhráče.

Zlínský asistent Juraj Jurík nechtěl prozradit, koho z realizačního týmu nasazení Štůraly napadlo. „To si necháme pro sebe. Věděli jsme ale, že je to kvalitní gólman, který držel v první lize nad vodou průměrný Šumperk. Známe ho dobře, už loni u nás zaskakoval. Má naši důvěru. Jsme hrozně rádi, že nám tento tah vyšel a Tomáš nám tak vydatně pomohl," říkal Jurík, který ovšem nechtěl prozradit, zda Štůrala dostane důvěru i v pátečním střetnutí na soupeřově ledě.

Horší chvilky než Štůrala zažil ve středečním večeru hradecký Ondřej Kacetl, který zazářil v předchozím duelu na východě Čech. Tentokrát se poroučel po třetí trefě domácích z branky. „Vyšel nám úvod, strašná škoda, že jsme nevyužili čtyřminutovou přesilovku. Pak jsme dostali smolný gól po teči od modré čáry a po druhé trefě Zlíňanů se to už s námi vezlo," posteskl si. „Ještě ale rozhodně nic nevzdáváme, série nekončí. V pátek uděláme doma všechno pro to, abychom se na Moravu ještě vrátili," dušoval se Kacetl.

Reklama

Související témata: