Hlavní obsah

Ten dělá to a ten zas tohle. Rady odborníka byly k ničemu, stejně ale Pöpperle zářil

Praha

Když skončilo prodloužení, zamířil si to Tomáš Pöpperle ke své střídačce, aby naslouchal radám svého gólmanského kolegy Romana Málka. Ten totiž, než v průběhu letošní sezóny zamířil do Sparty, oblékal poslední čtyři roky dres Vítkovic. A tak právě Málek měl mít ostravské střelce nejlépe přečtené. Jenže tomu úplně tak nebylo...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Tomáš Pöpperle vychytal nájezdy a Sparta jde do semifinále play off.

Článek

„Říkal mi, kdo co dělá, jenže i on byl nakonec překvapený, kteří hráči na mě jezdili," přiznával po zápase Pöpperle. „Čekal jsem, že pojede Burger nebo Šedivý, ale nakonec jeli kromě Romana úplně jiní hráči, než se kterými jsem počítal," říkal devětadvacetiletý brankář.

„A stejnak každý udělal něco jiného, než jsem čekal. Naštěstí mě to ale vždycky trefilo," usmíval se Pöpperle, který postupně vyzrál na Petra Strapáče, Jana Káňu i Ondřeje Romana. A tak Spartě k výhře 2:1 a postupu do semifinále stačil jediný proměněný nájezd Lukáše Pecha.

Holešovičtí se mezi elitní čtyřku probojovali po dlouhých pěti letech a Pöpperle nezastírá, že se mu moc ulevilo. „Tlak tady byl a cítili jsme ho. Sparta už semifinále potřebovala, a jsme moc rádi, že se nám to podařilo. Trošku to z nás spadne, první kolo byl přeci jenom menší strašák."

Série se lámala třetím zápasem

Sparta sice sérii vyhrála 4:1 na zápasy, Vítkovice ji ale pořádně prověřily. Vždyť čtyři z pěti zápasů skončily rozdílem jediného gólu. Podle sparťanské brankářské jedničky se série lámala ve třetím duelu. „Když jsme ho v prodloužení zvládli, bylo vidět, že to z nás trošku spadlo a byli jsme sebevědomější."

Vyrovnaný souboj byl k vidění i ve středu. „Vítkovice bojovaly do posledních vteřin a bylo těžké se prosadit. Nebyli jsme úplně ve své kůži, ale poslední krok jsme zvládli, což je super," těšilo Pöpperleho, který si připsal 28 zákroků a inkasoval jen jednou.

A to navíc ještě hodně smolně... Ve 33. minutě totiž vítkovický zadák Kudělka nahazoval puk na bránu téměř ze středové čáry, kotouč ale po teči od bruslí sparťana Kubáta změnil směr a Pöpperle nestačil zareagovat. „Smolný gól, ale naštěstí nás nepoložil."

Teď už Sparta může vyhlížet semifinálového soka, kterým bude Brno, Zlín, nebo Hradec Králové. Pöpperle ale dvě čtvrtfinálové série, které ještě probíhají a ze kterých vyjde soupeř Holešovických, příliš sledovat nebude. „Máme tady dost trenérů, kteří to budou sledovat a dostatečně nás informovat. Asi na nás zase vyjde Morava, ale to je jedno."

Reklama