Hlavní obsah

Brněnský Svoboda střílel i nabíjel a mistrovská Plzeň je blízko vyřazení

Plzeň

Zlomový pátý zápas úporné série získala Kometa. Potřetí v řadě byl rozdíl ve skóre jednogólový a přes veškerou plzeňskou snahu má po výhře 3:2 mečbol její brněnský oponent. Úřadující mistr je na pokraji vyřazení ve čtvrtfinále.

Foto: Petr Eret, ČTK

Tomáš Svoboda z Brna se raduje z gólu.

Článek

„Šance byly, ale moc jsme jich tedy neproměnili," litoval domácí kouč Milan Razým. „Chyběl klid, pořád nám to poskakovalo na hokejkách. Musíme víc střílet a nechodit až do prázdné branky," tvrdil Václav Pletka.

Dvakrát se jeho týmu nevyplatilo podcenění situace v rohu obranného pásma. Brněnský Tomáš Svoboda tam prohodil puk bekovi mezi nohama, pak už měl volnou cestu až k brance Machovského. „Plzeňští sami říkali, jak je proti nám těžké hrát, když dáme první gól," tvrdil střelec úvodní trefy. „Škoda, že jsme vedli jen asi třicet vteřin."

Pletka totiž srovnal, Brno však mělo ještě do konce druhé třetiny odpověď: před brankovištěm se prosadil Vondráček. Ještě hůř bylo Plzni na začátku třetí třetiny, když Hanzlíkův faul trestal v přesilovce u tyče číhající Pivko, jemuž mazácky naservíroval puk právě Svoboda. „Libor mě hned pochválil. Měl jsem na přihrávku dost času," líčil muž zápasu.

Kometa může v pátek doma slavit postup, mistr je nervózní. „Zase nás požene publikum. Pod tlakem je Plzeň, může dělat chyby," tuší Svoboda. „Čtvrtou výhru Brno ještě nemá a věříme, že ani mít nebude," doufal Pletka.

Reklama

Související témata: