Hlavní obsah

Nikdo s námi nepočítal, ale stejně jsme Spartu dost trápili, řekl vítkovický gólman Šindelář

Praha

S favorizovanou Spartou odehráli vyrovnanou sérii, vždyť hned čtyři z pěti zápasů skončily rozdílem jediného gólu. Přesto hokejisté Vítkovic už potřetí za sebou končí ve čtvrtfinále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zklamaní hokejisté Vítkovic po porážce na Spartě.

Článek

„Nikdo s námi nepočítal, stejně jsme ale Spartu dost trápili. Z našeho pohledu to byla dobrá série, kterou rozhodovaly takové maličkosti jako Ton," zmínil gólman Ostravanů Filip Šindelář holešovického kanonýra, který v sérii zaznamenal pět branek a dvě asistence.

V pátém duelu ale Ton po druhé třetině kvůli viróze odstoupil ze hry. „Hned jsme ucítili šanci, protože on je klíčovým hráčem Sparty, zvlášť když byl v takové formě. Jenže jsme to stejně nezvládli," povzdechl si Šindelář, který si v posledním zápase vítkovické sezóny připsal 54zákroků, prohře 1:2 po nájezdech ale stejně nezabránil.

„Nejvíc mě ale mrzí třetí zápas, ten jsme měli vyhrát," připomenul Šindelář nadějně rozehraný duel v Ostravě, v němž domácí přišli ve třetí třetině o jednogólový náskok a nakonec padli v prodloužení. „Zvládnout ho, v dalším průběhu by se nám hrálo líp. Ale nepovedlo se, musíme se smířit s tím, že končíme."

„Těžko se mi hledají slova, jsem zklamaný," přiznával kapitán Jiří Burger. „Sparta byla velkým favoritem, ale kromě čtvrtého zápasu byla celá série vyrovnaná. Hráli jsme přesně to, co jsme si řekli. Jenže jsme dávali málo gólů," řekl 36letý útočník, jenž chce v kariéře dál pokračovat.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice