Hlavní obsah

V čem tkví zlínská síla? Mladí kluci rostou a celý tým vyspěl, tvrdí Čajánek

Hradec Králové

Deset let si letos ve Zlíně připomínají od zisku historického titulu. S jedinou výjimkou každou sezónu od té doby hraje tamní hokejový klub play off, jenže semifinále bylo pro něj dlouhé roky nedobytnou metou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Čajánek ze Zlína (vpravo) se raduje z vítězného gólu v prodloužení.

Článek

V posledních dvou sezónách už se ale týmu kolem kapitána Petra Čajánka daří rázněji promluvit do boje o extraligový titul. Vloni překazil Zlínu oslavy až gól Martina Straky v prodloužení sedmého finále, teď si svěřenci Rostislava Vlacha zatím na cestě vyřazovací částí odškrtli prvního vyřazeného soka z Hradce Králové.

Zvládají vypjaté momenty

„Vidím na celém mužstvu, jak jsme za ty poslední tři roky vyspěli. Mladí kluci rostou a zkušenosti jsou poznat,“ pochvaluje si Čajánek.

Herní praxi ve vypjatých momentech dokázal Zlín ve čtvrtfinále při třech výhrách v prodloužení během jedné série, což se zatím žádnému týmu v extralize nepovedlo. „Čím víckrát se mužstvo dostane do takových situací, tím lépe je zvládá,“ vysvětluje osmatřicetiletý útočník.

Vsadí na defenzívu

O zadostiučinění po hořkém konci loňské finálové série ale nechtěl mluvit. „To už je minulost, kterou se nezaobíráme. Tehdy to byla krásná jízda pro Stráču, my nabrali nějaké zkušenosti, ale teď už jsme o sezónu dál,“ vysvětloval.

Proti Třinci očekává Čajánek další vyrovnanou sérii. „To jsou všechny, zatím žádná neměla jednoznačného favorita,“ připomíná.

Zlín bude sázet na kvalitní defenzívu. „My nemáme střelce, kteří dávají čtyřicet branek, na góly se nadřeme,“ říká. V základní části byl s dvaceti zásahy nejlepším střelcem Jaroslav Balaštík, proti Hradci si nejlepší mušku držel čtyřgólový Ondřej Veselý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice