Hlavní obsah

Těžší je chytat malou dceru než puk, směje se gólman Brna Čiliak. Sparťany moc neřeší

Praha

Brankář Tomáš Pöpperle patří mezi pamětníky toho, jak sparťanům předloni po vítězství v základní části zatarasili cestu v play off hokejisté Komety. O to víc chce postoupit. „Máme Brnu co vracet, je to motivace navíc.“ Cítí i větší pohodu poté, co Sparta po pěti letech zvládla čtvrtfinále: „Odvalili jsme balvan.“

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský brankář Marek Čiliak

Článek

Jeho protějšek Marek Čiliak chytá extraligové play off poprvé. „Snažím se udržet v absolutním klidu. V emocích spíš uděláte chybu," vykládá slovenský strážce brněnské branky a je hodně natěšený na zítřejší start semifinále. „Nebojíme se. Sparta je favorit, my můžeme jen získat."

Pöpperle ale nevnímá Brno jako outsidera. „Má kompaktní tým i silné beky, hlavně před brankami čekám boj." Gólman Komety rozhodně neprosedí hodiny u videa, aby studoval sparťanské střelce. „Na to nejsem. Nemám rád, když mi někdo vykládá, že Ton v osmdesáti procentech případů zakončuje stejně. Často ani nestačím registrovat, kdo se na mě řítí," vysvětluje brankář, jenž si užil víkendové volno s rodinou. „Malá dcera mi skákala po hlavě, nebyl čas myslet na play off. Je těžší někdy chytit ji než puk," usmívá se.

Pöpperle cítí rivalitu mezi oběma městy. „Atmosféra na ostří nože k play off patří, člověka vybičuje," líčí sparťanský gólman, jenž čeká pokaždé plné hlediště. „Snad už v Praze přijde hodně lidí a v Brně nepamatuju, že by na nás nebylo vyprodáno."

Sparta tři ze čtyř vzájemných utkání v sezóně vyhrála, naposledy Brno deklasovala 7:0. „Tyhle zápasy nemá smysl řešit, play off všechno maže," ví Pöpperle.

V kabině Komety ale zaslechnete, jaké to bylo, když v roce 2012 Spartě ukončili sezónu. „Na to se vzpomíná dobře. Tenkrát ale stačilo eliminovat elitní formaci Sparty, která má teď hodně kvalitní všechny čtyři útoky," říká útočník Jakub Svoboda.

Postoupí do finále extraligy favorizovaná Sparta, nebo Kometa Brno?
Sparta
37,1 %
Kometa Brno
62,9 %
Celkem hlasovalo 2637 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice