Hlavní obsah

Na tu bídu ještě pořád držíme při sobě, těší v kritické chvíli kladenského kapitána Pateru

Kladno

Už po čtvrtině baráže o extraligu začíná být pozice kladenských hokejistů velmi vážná. Rytíři třikrát po sobě padli a na druhou příčku tabulky, která by pro ně znamenala setrvání mezi elitou, ztrácejí šest bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hokejisté Kladna brankář. Vzadu za brankou Jan Rudovský a gólman Jan Chábera.

Článek

„Musíme si připustit kritickou situaci, další ztráty už můžou být fatální," uvědomuje si kapitán Pavel Patera, že se tým potřebuje bezpodmínečně chytit v úterý doma proti Mladé Boleslavi. „Rozehráli jsme skupinu o bytí a nebytí opravdu hodně špatně. Nikdo z nás ale nechce dolů. Musíme proto rychle začít bodovat, jinak bude zle," říká dvaačtyřicetiletý centr.

Atmosféra v kabině není úplně ideální. „Ale na to, jak bídně si vedeme, pořád ještě držíme při sobě, což je tak jediné pozitivum. Od toho se ale snad dá odrazit," myslí si Patera. „Něco už se sebou prostě musíme provést, s Boleslaví je to zlomový zápas," má jasno.

Tajemstvím zůstává, proč se v kladenské obraně během baráže dosud neobjevil zkušený Tomáš Kaberle. „Záleží jen na něm," říká dost neurčitě asistent trenéra Josef Zajíc a lituje, že Rytíři jako jediní z barážového kvarteta mají na bodovém kontě nulu. „Jakmile soupeři ucítí šanci, někoho dole utopit a odříznout, budou se o to jistě snažit," tvrdí.

Kladenští však ještě v žádném barážovém utkání nevedli, přitom jsou pod průměrem dvou vstřelených branek na zápas. „Nemůžeme hráčům vytknout, že by nebojovali, jenže se nedaří využívat šance. Těžko se můžeme utěšovat tím, že jsme třeba byli i herně lepší, když schází efektivita," lituje Zajíc, jemuž kvůli zranění vypadl ze sestavy i další bek s reprezentačními zkušenostmi Doudera.

Podaří se Kladnu zachránit extraligu?
Ano
26,6 %
Ne
73,4 %
Celkem hlasovalo 1412 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice