Hlavní obsah

Růžička povolal do reprezentace už jedenáctého nováčka, zraněného Hrabala nahradil Jank

Už jedenáctého nováčka povolal do svého výběru před květnovým mistrovstvím světa kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička. Zraněného obránce Josefa Hrabala z Novosibirsku totiž nahradí zadák Hradce Králové Bohumil Jank. K národnímu týmu se příští týden připojí i obránce švýcarského Davosu Zdeněk Kutlák.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hradecký Bohumil Jank (vlevo) se dočkal premiérové pozvánky do reprezentace

Článek

Premiérově se v reprezentaci představí i gólman Tomáš Závorka s útočníky Martinem Zatovičem a Petrem Pohlem z Karlových Varů, zadák Ondřej Vitásek s forvardy Tomášem Filippim a Jakubem Valským z Liberce, beci Lukáš Kovář z Vítkovic, Matěj Stříteský z Litvínova, Vojtěch Mozík z Plzně a útočník Tomáš Zohorna z Pardubic.

Národní tým se sejde poprvé na startu přípravy ve středu 2. dubna v pražském Edenu, trenér Růžička bude mít k dispozici pětadvacet hráčů. Příští pondělí se k mužstvu připojí i gólman Petrohradu Alexander Salák se svým klubovým spoluhráčem Romanem Červenkou, obránce Jan Kolář s útočníkem Lukášem Kašparem z Doněcku a dnes nominovaný Zdeněk Kutlák. Obránce Davosu v minulosti absolvoval už dvě mistrovství světa, v roce 2006 získal stříbro a o šest let později bronz. Za nároďák celkem odehrál 76 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky.

Ve čtvrtek 10. dubna a o den později nastoupí národní tým v Děčíně v rámci turnaje Euro Hockey Challenge (EHCH) proti Dánsku, ve středu 16. dubna a ve čtvrtek 17. dubna v Havlíčkově Brodě proti Norsku. Podnik EHCH pak na konci dubna ukončí dvěma zápasy proti Švýcarsku na jeho ledě.

Poslední prověrkou před mistrovstvím světa v Minsku budou Švédské hokejové hry. Světový šampionát pak proběhne od 9. do 25. května a Češi se v základní skupině postupně utkají se Slovenskem, Švédskem, Kanadou, Itálií, Dánskem, Norskem a Francií.

Reklama