Hlavní obsah

Olomouc střídá Piráty v čele baráže. Kladno padlo při nájezdech a dál čeká na výhru

Praha
Aktualizováno

Změna! Baráži o extraligu už vládnou hokejisté Olomouce. Dosud vedoucímu Chomutovu se sice na ledě Hanáků dvakrát povedlo srovnat jednogólové manko, ale domácí zásluhou Ostřížka znovu strhli vedení na svoji stranu a dostali se do čela barážové tabulky o bod před Piráty. První zisk připsalo Kladno, ale jen hubený, jednobodový za prohru po nájezdech s Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Jarůšek (druhý zleva) z Mladé Boleslavi oslavuje se spoluhráči vítěznou trefu při nájezdech v utkání proti Kladnu.

Článek
Fotogalerie

Kladenští měli soupeři co vracet, hned na úvod baráže od něj totiž schytali debakl 1:6. Odplata ale nevyšla. V druhém vzájemném duelu, už s nedávným olympionikem Kaberlem v sestavě, vedli po Černoškově trefě 1:0, ale v 51. minutě těsný náskok ztratili. Vyrovnal Klimenta.

Prodloužení nerozhodlo, rozřešení dramatu přišlo až v sedmé sérii nájezdů. Do té doby se dvakrát trefil domácí Hořava i hostující Mikulík. Jeho spoluhráč Jarůšek zaznamenal rozhodující trefu. Kladno po třetině baráže ztrácí na druhé místo zajišťující ještě extraligu už sedm bodů, Boleslav dva.

Olomouc se rozjela a připsala si třetí výhru v řadě, a to proti Chomutovu, kterému v prvním kole podlehla. V druhém vzájemném utkání dvakrát šla do vedení, Severočeši vždy vyrovnali, ale nakonec své vedoucí postavení v tabulce neuhájili. Ostřížek trefil tři body pro domácí v 59. minutě. Chomutov už neměl čas na další vyrovnání.

Do konce baráže ještě zbývá osm kol.

Baráž o hokejovou extraligu, 4. kolo
Kladno - Mladá Boleslav 1:2 po nájezdech
Branky: 14. Černošek - 51. Klimenta, rozhodující nájezd Jarůšek
Olomouc - Chomutov 3:2
Branky: 6. Marosz, 24. Švaňhal, 59. Ostřížek - 12. Kampf, 26. Hromas
Kdo postoupí z baráže, která má za sebou teprve třetinu?
Olomouc
56,1 %
Chomutov
17,5 %
Mladá Boleslav
19,6 %
Kladno
6,8 %
Celkem hlasovalo 3624 čtenářů.

Reklama