Hlavní obsah

Zlínský trumf? Gólman, jenž už má světový titul a připadá si jako Popelka

Hradec Králové

Ze tří gólmanů může volit zlínský trenér Rostislav Vlach, koho pošle do branky čelit nebezpečné třinecké ofenzívě. „Zatím nic nenaznačoval, chystáme se všichni tři stejně,“ dušuje se brankář Tomáš Štůrala. Bylo by však překvapením, kdyby dostal důvěru někdo jiný než právě devětadvacetiletý odchovanec Nového Jičína, jehož sezóna nabírá obrátky téměř pohádkové.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Tomáš Štůrala ze Zlína v šestém čtvrtfinále s Hradcem Králové.

Článek

„Jsem jako Popelka, která ke štěstí přišla,“ nevěřícně vyprávěl po čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové, jejíž konec minimálně výrazně uspíšil.

Na přípravu nebyl čas

Ze Šumperka, kde strávil většinu sezóny, poskočil do role jedničky Zlína a jedinou inkasovanou brankou ve dvou zápasech mu pomohl do extraligového semifinále. „Dozvěděl jsem se ze dne na den, že mám chytat, ani nebyl čas se na zápasy nějak speciálně připravit,“ přiznával.

Štůrala má na svém kontě reprezentační starty z juniorských kategorií, v inline hokeji slavil domácí a dokonce i světový titul, ale na nejpovedenější období kariéry má zaděláno právě teď.

„Štůry je základním kamenem našeho postupu. Známe ho velice dobře, vždycky když přišel ze Šumperku, hrozně moc nám pomohl. Je na něm vidět, že je tam v obrovské permanenci, je vychytaný a v klidu,“ vychvaluje nečekaný zlínský trumf pro play off kapitán Petr Čajánek.

Nasadí Zlín i proti třinecké ofenzivě do brány Štůralu?
Ano
87,2 %
Ne
12,8 %
Celkem hlasovalo 717 čtenářů.

Reklama

Související témata: