Hlavní obsah

Spartu má v srdci. Teď ji chce Hanzlík ale vyřadit

Brno

Z toho, že hokejisté Komety narazí v semifinále play off extraligy na Spartu, jejíž dres nosil do loňska dlouhých čtrnáct sezón a získal s ní tři tituly, není rozhodně nadšený. Dvaatřicetiletý brněnský bek Jan Hanzlík věří, že na ledě vytěsní pouto s pražským klubem z hlavy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brněnský obránce Jan Hanzlík (vlevo) v souboji s Jakubem Lvem z Plzně.

Článek

„Ve středu odehraju za Kometu proti Spartě už páté utkání, ale play off je něco jiného. Přináší emoce i vyhrocenou atmosféru. Není samozřejmě pro mě příjemné dostávat se do potyček se svými kamarády či poslouchat nenávistné antisparťanské popěvky. Nebudu lhát, že mám Spartu pořád v srdci. Ale věřím, že budu schopen podat optimální výkon. Teď jsem hráčem Brna a udělám všechno pro to, abychom sparťany poslali na dovolenou. Vždyť to jsou soupeři, kteří nám chtějí vzít peníze, titul i slávu. Budu rád, když získají bronzové medaile," usmívá se Hanzlík.

Dobře ví, že brněnští fanoušci považují pražské celky za nejnenáviděnější protivníky. „Zjistil jsem, že Brno nemá Prahu rádo celkově. Já se ale za Pražáka nepovažuju. Na ledě jsem teď Brňák a jinak patřím do Mladé Boleslavi, kde mám barák a chci zde s rodinou žít," tvrdí.

Před dvěma lety byl členem sparťanského týmu, který nestačil na Kometu už ve čtvrtfinále. „Tehdy to byla pro nás strašná rána. Od té doby není Kometa pro Spartu příliš oblíbeným soupeřem. Vím, že ani teď si nás mí bývalí spoluhráči moc nepřáli," má zjištěno.

Hanzlík: Bez šancí nejsme

Přesto považuje holešovické mužstvo za favorita. „Bez šancí však určitě nejsme. Vítkovice ukázaly, že se dá se Spartou hrát. Nesmíme na ni ovšem vyrukovat s otevřeným hledím. Jak já říkám, platí na ni buzerantskej hokej. To znamená důrazem a agresivitou co nejvíc ztrpčovat soupeřovým oporám život a na 120 procent dodržet taktiku," naznačil Hanzlík recept k úspěchu.

Ze současného mužstva Sparty má nejblíž ke starším borcům Hlinkovi, Tonovi, Philippovi či Pilařovi. Žádné hecování prý ale neproběhlo. „Já na to nejsem, rozhodně to nevyhledávám. Jen Radek Philipp mi teď poslal esemesku, tak jsem mu slušně odpověděl. Budu ale radši, když se zkontaktujeme až po sezóně, a sérii rozebereme třeba u kafe," uvítá pozdější setkání s někdejšími parťáky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice