Hlavní obsah

Třinec - Zlín 4:0Stav série 1:0Třinec v prvním semifinále smetl Zlín čtyřmi góly v druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Trončinský 1 : 0
26. Růžička 2 : 0
31. Polák 3 : 0
37. Polák 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vykročili do semifinálové série se Zlínem přesvědčivou výhrou 4:0, o níž rozhodli čtyřmi góly v druhé třetině. Dvěma brankami a asistencí se o to zasloužil útočník Vojtěch Polák, gólman Šimon Hrubec si připsal poosmé v sezóně čisté konto. Druhé utkání se na třineckém stadionu hraje ve čtvrtek od 17 hodin.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince (zleva) David Nosek, Martin Růžička, Radek Bonk a Vojtěch Polák se radují z gólu.

Článek

Zahajovací duel se zprvu nesl spíše v opatrném rytmu. Nikdo se nikam nehnal a převládala snaha neudělat zbytečnou chybu. Pár zajímavých momentů se seběhlo pouze při nerovném počtu hráčů. Zlín se v šesté minutě ve své první přesilovce zapomněl v ofenzivě, ale Ruferův výpad z levého křídla Štůrala kryl.

Třinec měl svoje nejlepší chvilky v přesilovkách. Při čtyřminutovém vyloučení Holíka vystřihl parádní sólo od vlastní modré čáry Bonk a jeho hladký průnik zastavil až Štůrala. Dvacetiminutové vyčkávání bylo klidem před bouří, která přišla v druhém dějství.

Přesilovky se nakonec i staly třineckým klíčem k první výhře. Čtvrtá početní převaha už znamenala vedoucí gól, který sekundu před koncem Marušákova trestu vstřelil Trončinský. Štůrala se po rychlé souhře domácího kvintetu nestihl přesunout.

Oceláři po prvním gólu jakoby ztratili zábrany. S jejich výtečným pohybem si soupeř nevěděl rady, a tak musel faulovat. Paradoxně Leška mohl v oslabení po samostatném nájezdu vyrovnat, ale jedinou šanci Zlína za otevřeného stavu mu ve 25. minutě Hrubec zmařil. Hosté vzápětí v oslabení nepovedeně střídali: všichni čtyři hráči se vydali na lavici a Růžička i díky pohotovému pasu gólmana Hrubce své sólo od modré čáry bezpečně proměnil bekhendovou kličkou.

To už byl Třinec jednoznačně lepší a další góly byly jen otázkou času. Adamského teč se štěstím zasedl na čáře Štůrala, Polanský netrefil branku. Sotva Zlín ubránil další oslabení, nechal před Štůralou zapomenutého Poláka, který si gólmana vychutnal dlouhým bekhendovým blafákem. Třetinu snů Oceláři vyšperkovali tři minuty před jejím koncem další lahůdkovou kombinací. Po sérii křížných přihrávek a Polákově střele už Štůrala vytahoval puk zpoza čáry.

Slezané Zlínu nic nedarovali ani v závěru, ale za dalšími góly už nešli s takovou vervou. Převaha jim přinesla několik dalších možností, Adamský ani Rákos však neměli přesnou mušku a až na několik strkanic Třinec utkání v klidu dovedl k první výhře v sérii.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Trončinský (D. Nosek, Martin Růžička), 26. Martin Růžička (Polák, Hrubec), 31. Polák (Bonk, D. Květoň), 37. Polák (Rákos, D. Nosek). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 4402. Stav série: 1:0.
Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí, od 38. navíc Matyáš - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Matuš - Rufer, Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Zlín: Štůrala - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Řezníček, Horák - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, Čech. Trenéři: Rost. Vlach a Jurik.
Který tým postoupí do finále hokejové extraligy?
Oceláři Třinec
63,8 %
PSG Zlín
36,2 %
Celkem hlasovalo 649 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4