Hlavní obsah

Třinecký Hrubec udržel nulu a ještě přihrál na gól. Ocelářům stačil drtivý úder ve druhé části

kez, koPrávo

Stačil čtyřgólový úder Ocelářů během patnácti minut prostředního dějství a tajenka úvodního semifinálového duelu extraligového play off na třineckém ledě byla vyřešena. Za hrdinu byl Šimon Hrubec, jenž pochytal všech 27 zlínských střel a ještě si připsal asistenci u druhé branky domácích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký brankář Šimon Hrubec (vpravo) v duelu se Zlínem.

Článek

Teprve 22letý gólman odmítal, že by měl na výsledku nějak výraznou zásluhu. „Kluci hráli super dozadu a k ničemu velkému Zlín nepustili. Určitě je dobře, že jsme první zápas odehráli na nulu, ale povedl se nám pouze jeden důležitý krok, nic víc," líčil a přeceňovat nechtěl ani svou nezvyklou přihrávku na Růžičkův gól.

„Když se naskytla možnost poslat dlouhý puk dopředu na rozjetého útočníka, tak jsem to prostě zkusil. Práci s holí se snažím zlepšovat při každém tréninku, a že mi to takhle vyšlo, je hlavně Čavarova zásluha, jak mě to dobře učí," ocenil pomoc někdejší extraligové hvězdy Kameše, jenž se v Třinci podílí na přípravě všech gólmanů.

Herní disciplínu často porušující Zlín udělal v zápase mnoho chyb, působil neškodně a vlastně nenašel způsob, jak domácí na cestě za výhrou vykolejit. Třinec ostatně šel pro vedení v sérii hodně sebevědomě. „Od začátku jsme měli dobrý pohyb a ve druhé části se to i promítlo do skóre," těšilo domácího útočníka Martina Růžičku.

Už v první části měl Zlín čtyři vyloučené, časté oslabení mu vzalo hodně sil a po pauze přišel kolaps. „Druhá třetina byla naše absolutně nejhorší v celém play off. Celkově to bylo takové neslané, nemastné. Třinec nás výrazně přebrusloval, nevyrovnali jsme se mu pohybem," litoval útočník Petr Leška.

„Udělali jsme zbytečně moc faulů. Třinec v pohodě přetavil přesilovky v góly, pak už byl v laufu a zápas si pohlídal," připustil obránce Jiří Marušák. V poslední vteřině jeho pobytu na trestné lavici pak Oceláři otevřeli skóre. Nosek měl od modré už napřaženo na střelu, ale protože mu kotouč uskočil, změnil záměr a rozhodl se přihrát na Marka Trončinského v rovněž dobré palebné pozici. „Gól měl uklidňující účinky," vykládal střelec.

Vychytal Lešku

Než Zlín po špatném střídání inkasoval podruhé, měl při jeho jediné velké šanci vyrovnání na holi Leška. „Najednou se na mě řítil z červené čáry. Netušil jsem, jaké zakončení zvolí, ale od žáků mě učili, že mám mít při takové situaci hokejku mezi nohama, tak jsem se toho držel," popisoval třinecký brankář. „Tam se nám otevřelo možná jediné okýnko, bohužel nepřineslo gólový efekt," mrzelo centra hostů.

„Taková přečíslení bychom ale nechtěli Zlínu dávat a budeme se je snažit z naší hry vymýtit," měl okamžitě jasno asistent třineckého trenéra Václav Varaďa. Zlín ale nakonec nevyužil ani 74 vteřin hry pět na tři. „Pro nás špatné utkání ze všech stran, odevzdali jsme ho domácím ohromnou nedisciplinovaností," zlobil se kouč Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: