Hlavní obsah

V zápase trestu unikl, od disciplinárky to ale schytal: Zlín se tři zápasy musí obejít bez Zámorského

Praha

Ve středečním prvním semifinálovém duelu se za svůj ostrý zákrok na třineckého snajpra Marina Růžičku trestu od rozhodčích vyhnul, přesto ale nakonec zlínský hokejový obránce Petr Zámorský pykat bude. Disciplinární komise hokejové extraligy mu totiž vystavila stopku na tři zápasy, a tak Berani budou moci se svým zadákem počítat až v případném pátém utkání série.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský obránce Petr Zámorský.

Článek

Zámorský si na Růžičku počíhal ve 44. minutě, když jej u mantinelu u středové čáry úderem loktem do obličeje poslal k ledu. Třinecké ofenzivní eso pak lehce otřesené zamířilo na střídačku.

Sudí Renér Hradil s Pavlem Hodkem celou situaci jako faul nevyhodnotili, jenže Zámorský nakonec trestu stejně neunikl. „Vedl svůj zákrok na protihráče v držení kotouče. Tento zákrok však nebyl veden jako běžná hra tělem ve snaze zastavit pohyb protihráče Růžičky," uvedl Karel Holý, šéf disciplinárky, která se zákrokem zabývala na podnět Ocelářů.

„Zámorský prokazatelně vedl svůj zákrok s cílem zasáhnout oblast hlavy a krku protihráče, přičemž za tímto účelem se před zákrokem i odrazil, aby dosáhl vyšší intenzity, doplňoval Holý. Zlínskému zadákovi při stanovení výše nucené pauzy přitížilo, že již byl v průběhu sezóny disciplinárně potrestán.

Zlín první semifinále ve Třinci prohrál jednoznačné 0:4, dnes má opět na ledě Ocelářů příležitost k srovnání série.

Reklama