Hlavní obsah

Sparta - Brno 3:0Stav série 1:1Vyhrocenou bitvu s Kometou rozhodla Sparta v první třetině a semifinále srovnala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kumstát 1 : 0
16. Krejčík 2 : 0
18. Piskáček 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Třemi brankami za první třetinu ovládli hokejisté pražské Sparty druhé semifinále play off proti Brnu a po výhře 3:0 srovnali stav série na 1:1 na zápasy. Utkání bylo zejména v první třetině vyhrocené, diváci se dočkali i pěstních soubojů a celkem sudí rozdali čtyřiadvacet menších trestů. Třetí pokračování je na programu v neděli na ledě Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Rachůnek ze Sparty Praha (vlevo) a brněnský Josef Kováčik.

Článek
Fotogalerie

Zlepšit přesilovky, a aby se k produktivní první útočné formaci přidaly i ty zbylé tři. To si přál před druhým zápasem s Kometou sparťanský kouč Josef Jandač a místo Buchteleho zařadil do druhé lajny k Pechovi s Kumstátem Ivana Rachůnka. A tento krok mu vyšel dokonale.

V osmé minutě fauloval Miller kapitána domácích Rolinka, který zamířil do kabiny na šití a do hry se vrátil až ve druhé třetiny. Pražané nabídnutou přesilovkou nepohrdli, když Pechův pas zpoza branky využil Kumstát. A o osm minut později přidala Sparta jako přes kopírák další gól, úspěšným střelcem byl Krejčík.

V té době už na ledě pracovaly emoce, trestné lavice byly téměř pořád obsazené a diváci se dočkali i bitky, ve které domácí Forman povalil na led Čermáka. A když Piskáček tři minuty před první sirénou při přesilovce čtyř proti třem přidal třetí trefu, přiostřilo se ještě víc.

Čermák si pěstní vložku zopakoval

Tomáš Svoboda totiž Piskáčka bezprostředně poté, co puk skončil v brance, zezadu napadl a strhla se pořádná mela. Mstít se okamžitě chtěli Hlinka s Poláškem, do pěstního souboje se znovu zapojil kapitán Komety Čermák, tentokrát došlo na pěsti s Kumstátem.

Ani po změně stran zákroků na hraně pravidel neubývalo a byli to zejména Brňané, kteří si pomáhali nedovoleně. Při časté hře v oslabení však hosté nebezpečně hrozili. V osmadvacáté minutě nejprve Burian trefil tyčku, o chvilku později zase při další přesilovce Holešovických upaloval sám na Pöpperleho Pivko, trefil ale jen sparťanského gólmana.

Kometa ani v závěrečné periodě nic nebalila, jenže držela se jí i smůla, po Kováčikově projektilu totiž Spartu podruhé zachránila tyč. Nutno podotknout, že hned vzápětí branková konstrukce zachránila po zakončení Tomáše Rachůnka i Čiliaka na straně druhé. Do dalších vyložených šancí se už ale hosté nedostali, a tak se série na jejich led stěhuje za vyrovnaného stavu.

Semifinále play off hokejové extraligy, 2. zápas:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Pech, I. Rachůnek), 16. Krejčík (Přibyl, Forman), 18. Piskáček (Kumstát, J. Hlinka). Rozhodčí: Šindler, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:0. Diváci: 9187.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, Buchtele - Klimek, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, od 21. navíc Dlapa - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
STAV SÉRIE: 1:1.
Postoupí do letošního finále play off hokejové extraligy Sparta Praha, nebo Kometa Brno?
Sparta
58,1 %
Brno
41,9 %
Celkem hlasovalo 9309 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec