Hlavní obsah

V Brně to bude peklo a nenávistná atmosféra, uvědomuje si Sparta před stěhováním série

Jestliže první semifinále mezi hokejisty Sparty a Brna emocemi tolik nepřekypovalo, ve druhém pokračování už bylo všemu jinak. Zejména Kometa působila od úvodních minut hodně podrážděně, diváci se dočkali i dvou bitek a rozhodčí rozdali celkem čtyřiadvacet menších trestů. A samotní aktéři předpokládají, že v podobném duchu se série bude nést i po přesunu do Brna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Potyčka mezi hokejisty Brna a Sparty během druhého semifinále.

Článek

Sparta o osudu druhého duelu rozhodla už v první třetině, ve které nasázela všechny tři branky. Kometa jí však úlohu značně ulehčila, když do první sirény měla šest vyloučených, v polovině utkání pak dokonce jedenáct. A na hostech bylo znát, jak jim verdikty sudích Mináře se Šindlerem nevoní. Podrážděnost byla patrná i na dálku.

„Možná se nám některé zákroky opravdu nelíbily, ale měli jsme to ustát. Místo toho se z naší strany fauly jen kupily a Sparta pořád hrála přesilovky. S tolika vyloučenými s ní hrát nejde, takhle nemůžeme být úspěšní," věděl obránce Tomáš Žižka, když domácí dvakrát v početní výhodě udeřili.

Pražané se do vedení dostali už v osmé minutě, když zužitkovali výhodu po faulu na Tomáše Rolinka, za nějž Ryley Miller inkasoval dvě plus dvě minuty. „Nevím no... Myslím, že Rolinek tam podrazil našeho beka a ten upadl. Jenže ven jsme šli my a dostali z toho gól. Od toho se vše odvíjelo," nepozdával se verdikt arbitrů kapitánovi Komety Leoši Čermákovi.

Pech: V Brně na nás budou fanoušci řvát

Ten v zápase obdržel hned osm trestných minut a dokonce dvakrát se stal aktérem pěstní potyčky. Nejprve jej k ledu poslal Miroslav Forman, pak si účty vyřizoval i s Petrem Kumstátem. „Když nám někdo zajede do gólmana, musíte si to s ním vyřídit. Protože tohle se prostě nedělá. Jestliže vás někdo provokuje, musíte udržet emoce a odjet. Ale jakmile jde doopravdy do tuhého a chtějí našeho gólmana seknout nebo píchnout, samozřejmě se musíte bránit," vysvětloval reakci svých spoluhráčů forvard Sparty Lukáš Pech.

A zvýšený důraz kvitoval i gólman Pražanů Tomáš Pöpperle, jenž v letošním play off vychytal první čisté konto. „Čekali jsme, že Brno bude takhle hrát. Byli jsme agresivnější a postavili jsme se tomu čelem," těšilo Pöpperleho.

Nyní se série přesouvá za nerozhodného stavu 1:1 do Brna. „Bude tam parádní atmosféra, nenávistná. O to ten zápas ale bude vyhecovanější a lepší," myslí si sparťanský brankář a Pech s ním souhlasí. „V Brně to bude peklo, to je jasný. Jejich fanoušci na nás budou řvát a při každém dotyku si budou žádat faul. Musíme se na to připravit," uvědomuje si Pech.

Jak dopadnou dva zápasy mezi Kometou a Spartou, které se odehrají v Brně?
Oba zápasy vyhraje Kometa Brno
44,5 %
Oba zápasy vyhraje Sparta
22,4 %
Každý tým vyhraje jeden zápas
33,1 %
Celkem hlasovalo 3323 čtenářů.

Reklama

Související témata: