Hlavní obsah

Vlasák skončil v Plzni, zvažuje i uzavření kariéry. A hned si vzpomněl na pravdivá slova Nedvěda

Plzeň
Aktualizováno

V Plzni strávil sedm sezón, v té loňské se dočkal svého premiérového titulu v české extralize, další budoucnost už ale se Západočechy nespojí. Hokejový útočník Tomáš Vlasák u Indiánů končí a dokonce zvažuje, že ukončí i svou bohatou kariéru. „Teď to mám vyloženě padesát na padesát, porovnávám všechna pro a proti. Budu nad tím dumat celý duben, do té doby chci mít definitivně jasno, jestli ještě rok hrát, nebo ne,“ řekl pro Sport.cz Vlasák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Vlasák.

Článek

V Plzni po sezóně skončil kapitán Martin Straka, který se bude dál věnovat jen šéfování klubu, brusle na hřebík pověsil rovněž obránce Jiří Hanzlík. Teď Západočechy opouští i Vlasák. „Tým se chce omladit, aby zase začala nová éra. Vím, že mi bude čtyřicet, takže to beru tak, jak to přišlo," prohlásil Vlasák.

„Je to pro mě hodně nostalgický, vždyť v Plzni jsem prožil sedm let, což je nejvíc, kde jsem ve své kariéře byl. Ale čas bohužel letí a nejde zastavit," ví devětatřicetiletý Vlasák, který mezi roky 1999-2001 získal s reprezentací tři tituly mistrů světa a je i šampiónem ruské ligy s Omskem v roce 2005.

Nyní šikovný útočník, jenž v roce 2011 vyhrál kanadské bodování extraligy i krále střelců, zvažuje, jestli vůbec dál s hokejem pokračovat. „Na extraligu bych ještě stoprocentně měl, ale je tu povinnost nasazovat mladé hráče," říká Vlasák a nevylučuje ani zahraniční angažmá. „Kdyby přišla nabídka třeba z druhé švýcarské ligy od týmu, který chce postoupit, bylo by to přesně to, co by mě ještě motivovalo. Uvidím, jestli se sejdou nějaké nabídky a jestli budou mít význam. Teď je předčasné o tom mluvit," uvedl Vlasák.

Myšlenky na konec ho přepadávaly už v sezóně

„Abych řekl pravdu, myšlenky na konec mě přepadávaly už v průběhu této sezóny. Ale i když se člověk na konec připravuje, vždycky ho pak zaskočí. Hokej miluju, dělám ho celý život a jen těžko si dokážu představit, že najednou budu bez něj. První chvíle po skončení kariéry budou dost těžké, ale musím se s tím vyrovnat," uvědomuje si Vlasák, který si hned vzpomněl na slova Petra Nedvěda, když po vypadnutí s Libercem v letošním předkole končil kariéru.

„Je pravda, co říkal Méďa: Nic hezčí než hokej už mě asi nepotká," přikyvuje Vlasák, jenž odehrál deset zápasů v NHL za Los Angeles a hrál i v Rusku, Švýcarsku nebo Finsku. „Vzpomínky mi nikdo nevezme, budu je mít nadosmrti v sobě. Svým způsobem jsem i pyšný, co všechno jsem dokázal," uzavírá slávistický odchovanec.

Reklama

Související témata: