Hlavní obsah

Olomouc padla v prodloužení, ale dál vede baráž. Kladno slaví první výhru!

Praha
Aktualizováno

Až v pátém kole se dočkali kladenští hokejisté prvního vítězství v barážových bojích. Bylo ale jen za dva body, v Chomutově totiž nepadl během šedesáti minut ani jeden gól, jedinou branku vstřelil až v první minutě prodloužení veterán Pavel Patera. Kladno je však se ziskem tří bodů stále poslední s pětibodovou ztrátou na záchranu. Mladá Boleslav dokázala vyhrát v Olomouci 3:2 v prodloužení a na druhý Chomutov ztrácí jeden bod. Jednobodový náskok před Piráty má na čele Olomouc.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Olomouci.

Článek

Mladá Boleslav vedla po dvou třetinách zásluhou Pavla Musila a Richarda Jarůška o dva góly, ale na tříbodové vítězství to nakonec nestačilo. Domácí Kohouti se totiž v samotném závěru utkání střelecky probrali.

Pět minut před koncem normální hrací doby snížil v přesilovce Pavel Selingr a čtyři sekundy před třetí sirénou při hře bez brankáře srovnal Rostislav Marosz. Obrat se však nekonal, zřejmě nejaktivnější boleslavský hráč Pavel Musil svým druhým gólem v utkání rozhodl ve třetí minutě prodloužení o vítězství hostů.

Kladno spasil Patera

Kladno se i po dvoubodovém vítězství nachází stále v kritické situaci. Duel na severu Čech byl pro něj zřejmě poslední šancí, jak ještě rozfoukat naději na záchranu. Tu se nakonec podařilo oživit zkušenému Paterovi.

V Chomutově byl většinu utkání k vidění opatrný hokej. Rytíři dohrávali po Malcově vyhození puku mimo hrací plochu třetí třetinu v přesilovce, která se nakonec osm sekund dohrávala i v prodloužení.

A bezprostředně po jejím skončení ujel domácí obraně Jan Eberle, jeho pokus ještě gólman Martin Růžička dokázal vyrazit, ale dojíždějící Pavel Patera už uklidil puk za brankovou čáru.

Baráž o hokejovou extraligu, 5. kolo
Chomutov - Kladno 0:1 po prodloužení
Branka: 61. Patera
Olomouc - Mladá Boleslav 2:3 po prodloužení
Branky: 55. Selingr, 60. Marosz - 19., 63. Musil, 37. Jarůšek
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Mladá Boleslav 12 38 : 31 21
2 Olomouc 12 34 : 34 20
3 Chomutov 12 30 : 27 17
4 Kladno 12 31 : 41 14

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec