Hlavní obsah

Brno dokonalo proti Spartě obrat v prodloužení a znovu vede sérii. Zlín poprvé porazil Třinec

Praha
Aktualizováno

Brněnští hokejisté se podruhé ujali vedení v semifinálové sérii nad pražskou Spartou. Kometa s nejlepším celkem základní části doma prohrávala o dva góly, ale nakonec vydřela výhru 3:2 v prodloužení a vedení 2:1 na zápasy. Zlínští hokejisté dokázali přibrzdit rozjetý Třinec, když doma zvítězili ve třetím semifinálovém duelu 2:0 a sérii snížili na 1:2. Mladá Boleslav vede po polovině baráže tabulku po výhře nad Chomutovem 2:1 o skóre před Olomoucí. Kladno totiž porazilo Hanáky po velkém obratu 5:4 po samostatných nájezdech, ale na záchranu Rytíři ztrácí dál šest bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost Zlína ve třetím semifinálovém duelu proti Třinci: zleva Ondřej Veselý, Petr Čajánek a Antonín Honejsek.

Článek
Fotogalerie

Sparta začala v Brně výborně, když už v šesté minutě rozbila úvodní tlak domácích vedoucím gólem Jana Buchteleho. Holešovičtí v úvodu druhé třetiny navíc zásluhou Jana Piskáčka navýšili v přesilovce vedení.

Z domácích tribun se ozýval mohutný pískot, protože podle fanoušků se přesilovka při vyloučení Kováčika vůbec neměla hrát. Ale záhy už se v Kajot Aréně slavilo, protože v rozmezí dvou minut srovnali Vojtěch Němec, jenž rovněž využil přesilovku, a Jakub Svoboda.

Další gól už v normální hrací době nepadl a utkání tak poprvé v této sérii dospělo do prodloužení. V něm nejprve neproměnil obrovskou šanci před prázdnou bránou sparťan Buchtele, na druhé straně naopak v patnácté minutě rozhodl duel Jan Káňa, jenž prostřelil Pöpperleho k levé tyči.

Zlín snížil sérii

Třinec v domácích zápasech nezaváhal a do Zlína přijel s bilancí šesti vítězství v play off za sebou. Oceláři tak měli a stále mají nakročeno k tomu, aby Berany ve vyřazovací části vůbec poprvé vyřadili. Jenže Zlín, který ve všech pěti dosud odehraných vzájemných sériích pokaždé šel dál, ukázal, že se rozhodně nehodlá vzdát.

Nadlouho jediný gól utkání vstřelili Berani v úvodu druhého dějství při dohrávané přesilovce pěti proti čtyřem, kterou využil ranou od modré svým vůbec prvním gólem v play off Martin Matějíček. Domácí po vstřelené brance měli navrch, ale když své šance nevyužili, začínali se do tlaku dostávat Třinečtí.

Ti však skvělého brankáře Libora Kašíka, jenž poprvé nastoupil v semifinálové sérii, nakonec nedokázali i přes přesilovku v závěru, umocněnou o power play, ani jednou překonat. Naopak do prázdné branky pojistil výhru Ondřej Veselý.

Boleslav po polovině baráže vede

Barážové boje o záchranu v extralize mají za sebou první polovinu. Mladoboleslavští hokejisté vystřídali na čele tabulky Olomouc po vítězství nad Chomutovem 2:1. Středočeši přitom začali špatně, protože už po dvou minutách prohrávali po brance Luboše Bartečka.

Záhy však v přesilovce po střele od modré srovnal Ctirad Ovčačík. Domácí otáčeli poměr sil a za svoji aktivitu byli ve třetí třetině odměněni kuriózním vítězným gólem. Richard Jarůšek zpoza brány i díky teči od zad brankáře Růžičky skóroval a zápas rozhodl.

Kladenští hokejisté podruhé za sebou v baráži zvítězili, ale i tentokrát jen za dva body. Přitom proti Olomouci doma prohrávali 0:3 a následně i 1:4. Ke stíhací jízdě ale zavelel v polovině zápasu zkušený Tomáš Kaberle a Rytíři nakonec i díky dvěma gólům Davida Růžičky srovnali na 4:4. Bod navíc vystřelil v nájezdech Miloslav Hořava.

Kladno i přes výhru ztrácí dál na záchranu šest bodů, Olomouc je o skóre druhá za Mladou Boleslaví, Chomutov pak za vedoucím tandem zaostává o dva body.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápasy
Zlín - Třinec 2:0
Branky: 21. Matějíček, 60. Veselý. Stav série: 1:2.
Brno - Sparta 3:2 po prodloužení
Branky: 26. Němec, 27. J. Svoboda, 75. Káňa - 6. Buchtele, 22. Piskáček. Stav série: 2:1.
Baráž o hokejovou extraligu, 6. kolo
Kladno - Olomouc 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 31. Kaberle, 38. , 43. Růžička, 48. Eberle, rozhodující nájezd Hořava  - 18. Diviš, 23. Staněk, 26. Herman, 36. Kucharczyk
Mladá Boleslav - Chomutov 2:1
Branky: 6. Ovčačík, 48. Jarůšek - 2. Bartečko

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice