Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 2:3 PPBoleslav vyhrála v prodloužení na ledě Olomouce, rozhodl Musil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Musil 0 : 1
37. Jarůšek 0 : 2
55. Selingr 1 : 2
60. Marosz 2 : 2
63. Musil 2 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 5. kole baráže o extraligu na ledě Olomouce 3:2 v prodloužení a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného souboje v baráži. Středočeši vedli na ledě Hanáků již 2:0, ale domácím se podařilo ve třetí třetině vyrovnat. Duel rozhodl v 63. minutě svým druhým gólem Pavel Musil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Boleslavský Michal Broš (vlevo) a Jiří Ondrušek z Olomouce v pátém kole baráže.

Článek

První velkou šanci duelu měli domácí. Marosz krásně obehrál posledního beka hostů, ale Valent jeho střelu vyrazil. Mladá Boleslav odpověděla v 10. minutě, kdy se osamocený Mikulík dostal až před brankáře Halásze. Ten však obětavým zákrokem jeho šanci zlikvidoval.

Za domácí odpověděl další povedenou individuální akcí aktivní Marosz, v další tutovce tentokrát přestřelil. V 19. minutě šli hosté do vedení. Mora chybovala v rozehrávce, Musil si vyměnil puk s Látalem a přečíslení úspěšně zakončil.

Druhou třetinu začali hosté třetí přesilovkou, v ní nebezpečně pálil Ovčačík a Halász nevěděl chvíli, kde má kotouč. Hosté byli i ve druhé třetině lepším týmem a svoji převahu korunovali ve 37. minutě, kdy po ráně Bohunického dorazil za záda Halásze puk Jarůšek.

Ve třetí části mohla Boleslav přidat třetí branku, Klimenta však po chybě Vodného trefil jen tyč olomoucké branky. Hanáci pak hráli přesilovku, ve které spálil obrovskou šanci Knotek. Hostům dnes chybělo potřebné štěstí, což dokumentovala Lencova střela do tyčky.

V závěru třetí části si domácí vytvořili tlak a podařilo se jim duel zdramatizovat. Hermanovu šanci ještě zlikvidoval Valent, v 55. minutě už ale brankář hostů kapituloval při olomoucké přesilovce. Na 1:2 snížil Selingr, který se poté při závěrečné power play podílel i na vyrovnání. Čtyři sekundy před koncem normální hrací doby si prodloužení vynutil Marosz.

Z vítězství se ale nakonec radovali hosté, když v 63. minutě ujel Hanákům Musil a střelou z křídla zařídil bod navíc pro Mladou Boleslav. Olomouc se ale díky zisku bodu udržela v čele baráže, Středočeši jsou se ztrátou dvou bodů třetí.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 55. Selingr (Ostřížek, Marosz), 60. Marosz (Ostřížek, Kucharczyk) - 19. Musil (M. Látal), 37. Jarůšek (Bohunický), 63. Musil (Pojkar). Rozhodčí: Mikula, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4624.
Olomouc: Halász - Jaroměřský, Cartelli, Houdek, Ondrušek, Staněk, Bartoň, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, J. Knotek, Herman - Pekr, Rác, Vodný - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.
Mladá Boleslav: Valent - Němeček, Pojkar, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Jarůšek, Broš, Klimenta - M- Látal, Musil, Starý - Lenc, Vrbata, Kubica. Trenér: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: