Hlavní obsah

Gólman Kašík vymazal třinecké střelce. Oceláři přitom tušili, že bude chytat právě on

Zlín

Zlínští hokejisté našli gólmana, který dokázal zkrotit třinecké střelce. Po Štůralovi a Horčičkovi se v jejich brance objevil poprvé v semifinálové sérii extraligového play off Libor Kašík, který pochytal všech 27 soupeřových střel. Zlín vyhrál 2:0 a snížil stav série na 1:2 na zápasy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Třinecký Jakub Orsava se snaží tečovat puk před zlínským brankářem Liborem Kašíkem.

Článek

„Pořád jsem trénoval naplno, počítal jsem s tím, že mohu zase dostat šanci. Na začátku utkání jsem byl chvíli nervózní, avšak pár úspěšných zákroků mě uklidnilo. Je fantastické, že se mi povedlo udržet čisté konto. Je to ale z osmdesáti procent zásluha kluků v poli, kteří tentokrát bránili naprosto skvěle," pochválil spoluhráče šťastný Kašík. „Pokud dostanu v pondělí opět příležitost, budu se znovu snažit podat co nejlepší výkon," dušoval se.

Zlínský asistent Juraj Jurík potvrdil, že i ve čtvrtém semifinále Kašík nastoupí v roli jedničky. „Prostě jsme jen dokončili kolečko," vysvětloval s úsměvem, proč jeho mužstvo nasadilo v sérii už třetího brankáře. „Kašík zachytal famózně a my jsme naopak díky Matějíčkově povedené dělovce třineckého Hrubce v přesilovce překonali. Řekl bych, že tentokrát rozhodlo naše větší srdíčko. Soupeř přece jen nebyl u nás tak agresivní jako doma," mínil Jurík.

Útočník Třince Jakub Orsava souhlasil. „Netlačili jsme se zdaleka tolik před bránu jako na našem kluzišti. Ukazuje se, že domácí prostředí hraje v play off podstatnou roli. Zlíňané dobře věděli, že třetí porážka už by pro ně byla docela fatální, evidentně dali do zápasu úplně všechno. A přálo jim tentokrát i štěstíčko," domníval se Orsava.

Tvrdil, že Třinečtí neřeší, kdo stojí v protivníkově brance. „To, že jsme Kašíka nepřekonali, bylo spíš dílem zlepšené defenzívy Zlína. Bohužel jsme si s ní neporadili," litoval. Trenér Ocelářů Jiří Kalous prozradil, že jeho hráči už od dopoledního rozbruslení tušili, že proti nim bude stát Kašík. „Stihli jsme si jeho styl chytání prohlédnout na videu, přesto jsme mu gól nedali. Podal výtečný výkon. V pondělí na něj budeme muset vyvinout mnohem větší tlak," plánoval.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec