Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 2:1Mladá Boleslav udolala gólem Jarůška Chomutov a vede baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bartečko 0 : 1
6. Ovčačík 1 : 1
48. Jarůšek 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 6. kole baráže o extraligu Chomutov 2:1. O třetí prohře Pirátů za sebou rozhodl gól útočníka Richarda Jarůška ze 48. minuty. Středočeši se díky tříbodovému zisku vyhoupli do čela tabulky, k čemuž jim pomohla i prohra Olomouce v Kladně. Chomutov je s dvoubodovou ztrátou třetí.

Článek

Chomutov po předchozích dvou zápasech, z nichž získal jen jeden bod, začal na ledě Mladé Boleslavi aktivně a otevřel skóre už po 69 vteřinách. Domácí udělali chybu ve středním pásmu, Severočeši ujeli do přečíslení dvou na jednoho, Svoboda přihrál Bartečkovi a chomutovský kapitán prostřelil brankáře Valenta.

V páté minutě skončil zápas pro chomutovského obránce Pulpána, který opustil ledovou plochu na nosítkách a brzy poté hosté ztratili také vedení. Po vyloučení Hřebejka domácím stačilo na využití přesilovky deset vteřin - Ovčačíkova střela od modré prošla gólmanu Růžičkovi mezi betony. Obrat mohl završit v závěru třetiny boleslavský Musil, jenž dostal dlouhou přihrávku od Žabky, ale Růžička jeho sólo zneškodnil.

Domácí vstoupili do druhé třetiny sérií přesilovek, ale výraznější šanci si nevytvořili. V ideální pozici se ocitl až v 27. minutě Pabiška, z levého kruhu trefil ovšem pouze Růžičku. Krátce po polovině zápasu mohl Chomutovu vrátit vedení Sikora, jenže na odraz puku před poloprázdnou bránou nestihl zareagovat.

Skóre se tak měnilo až ve 48. minutě. Střela domácího Pojkara od modré čáry letěla vedle, ale Jarůšek zpoza brány dostal puk za Růžičku s odrazem o gólmanova záda. Boleslav pak ostřelovala chomutovskou branku při trestech Hřebejka a Sikory, v 55. minutě nevyužil přesilovku ani Chomutov po vyloučení Musila. Závěrečné minuty už domácí zvládli a uhájili velmi cenné tři body.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Ovčačík (Broš), 48. Jarůšek (Pojkar, Kubica) - 2. Bartečko (Jaroslav Svoboda, Pulpán). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4040.
Mladá Boleslav: Valent - Pojkar, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka - Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, M. Látal - Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Chomutov: Martin Růžička - Malec, Pulpán, J. Stehlík, J. Mrázek, Havel, Krstev, Bartejs - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - Šagát, Kämpf, Hromas - O. Kaše, Sikora, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Reklama