Hlavní obsah

Jarůškův gól poslal Boleslav do čela baráže. Věřím, že postoupíme, říká útočník

Josef PešoutSport.czPrávo

Šťastný gól vstřelil mladoboleslavský hokejový útočník Richard Jarůšek v zápase baráže s Chomutovem. A jak se ukázalo, právě jeho branka zařídila Středočechům tři body při vítězství 2:1. A díky tomu se Boleslav prodrala do čela průběžné tabulky barážové skupiny. „Věřím, že postupovou příčku uhájíme,“ naznačil ambice Jarůšek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Jarůšek se raduje z gólu.

Článek

Jak jste vůbec viděl nepřehlednou situaci při rozhodujícím gólu?

David Pojkar nahodil puk za branku. Všiml jsem si, že hráči stojí před gólmanem, proto jsem kotouč spoza brány jen tečoval do brankáře a od jeho zad se puk odrazil do sítě. Prostě náhodný okamžik. Jsem rád za každý gól, který nám pomůže k vytoužené extralize.

Co pro Boleslav další výsledkový úspěch znamená?

Věděli jsme, že v případě vítězství se dostaneme právě před Chomutov minimálně na druhou příčku. A podařilo se nám to právě v polovině baráže. Vyhoupli jsme se na kýženou pozici a máme o co hrát. Předtím jsme asi dvakrát ztratili rýsující se výhru za tři body, teď už se nám to stávat nesmí.

V úterý hostíte Kladno, které jste v prvním kole rozstříleli. Co očekáváte od dalšího vzájemného souboje?

Na úvod baráže jsme dali rychlé góly, a tím jsme se uklidnili. Ale Kladno se od té doby zvedá a určitě to bude úplně jiný zápas než při startu. Musíme do toho dát srdíčko.

Do Mladé Boleslavi jste přišel až v průběhu sezóny ze Znojma. Jak jste se adaptoval v novém působišti?

Za Znojmo jsem hrál do konce prosince EBEL ligu, ale tamní trenér měl pocit, že se mi nedaří. A tak jsem nedostával tolik příležitostí. V Boleslavi jsem hokejově ožil. A poznávám, že se tady hraje taktičtější hokej než v EBEL lize, kde hlavně kanadští hráči v různých týmech jdou soupeřům hodně do těla. Teď dělám maximum pro Boleslav.

Láká vás česká extraliga?

Samozřejmě. Dosud jsem v ní nepůsobil. Pocházím z Brna a odtud jsem šel do Znojma, hrajícího tehdy první ligu a EBEL ligu. Asi bych se měl vrátit z boleslavského hostování do Znojma, ale doufám, že se podaří realizovat můj přestup do Boleslavi.

Reklama

Související témata: