Hlavní obsah

Sparta vyhrála bitvu v Brně, Zlín zdolal Třinec doma i podruhé. Obě semifinálové série jsou srovnané

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve čtvrtém utkání semifinále play off extraligy na ledě Brna 5:3. Série se tak stěhuje do Holešovic za stavu 2:2 na zápasy. Dařilo se i Zlínu, který i podruhé dokázal před vlastním publikem porazit Třinec, tentokrát 4:3 a srovnal sérii s Oceláři na 2:2. Páté duely jsou na programu ve čtvrtek 10. dubna.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z gólu proti Třinci ve čtvrtém semifinálovém utkání play off extraligy. Zleva Patrik Urbanec, Marek Melenovský, střelec branky Filip Čech a Zdeněk Okál (dole).

Článek
Fotogalerie

Sparta skórovala v Brně už ve čtvrté minutě, kdy dopravil puk za Čiliakova záda Rolinek. V polovině úvodní dvacetiminutovky sice srovnal Koreis, o čtyři minuty později však Polášek vrátil hostům jednobrankový náskok.

Kometa měla skvělý nástup do druhého dějství, když po padesáti vteřinách rozjásal vyprodané ochozy v přesilovce Kempný. Poté se na ledě přiostřilo. V 29. minutě byl po faulu na útočníka Pecha vyloučen na pět minut a do konce zápasu obránce Hanzlík. Stejný trest pak dostal o pár minut později po zákroku na brněnského forvarda Němce i sparťan Tomáš Rachůnek. Nejproduktivnější útočník Komety opustil led na nosítkách a následně odjel do nemocnice na vyšetření.

Rozhodující momenty střetnutí přišly v rozmezí 39. a 42. minuty. Pražané nejdříve ustáli dvojnásobné oslabení a poté, již ve čtyřech na ledě, sami udeřili. Po chybě domácích naservíroval Hlinka puk Buchtelemu, který rozvlnil síť.

Zkraje třetí třetiny šli sparťané do trháku, když se trefil tentokrát Přibyl. Brno ještě v závěru snížilo z hole Zohorny, Sparta se ale o druhou výhru v sérii už nenechala připravit. Na konečných 5:3 pro hosty upravil v 59. minutě střelou do prázdné klece Pech. Pátý zápas se hraje v Holešovicích ve čtvrtek od 18:30.

Zlín si znovu poradil s Oceláři, rozhodl Veselý

Oceláři začali ve Zlíně famózně. Již po půl minutě hry se prosadil kanonýr Martin Růžička, který tak zaznamenal třetí nejrychlejší gól letošního play off. Berani následně přečkali další šance soupeře a v 15. minutě srovnali zásluhou Čecha. V 38. minutě navíc obrátili stav, když z kruhu tvrdou a přesnou ranou propálil Hrubce v kleci Köhler.

Jenže domácí se neradovali z vedení příliš dlouho. V závěru druhé třetiny hráli Oceláři přesilovku a dvacet vteřin před přestávkou srovnal skóre Nosek.

Ve 43. minutě Zlínští znovu vedli, když se trefil v početní výhodě Marušák. Klíčové okamžiky napínavého souboje však měly teprve přijít. V 53. minutě nejprve srovnal zkušený Bonk, jenže uběhlo jen devatenáct vteřin a Veselý opět rozjásal domácí fanoušky. Slezané se poté mocně snažili o vyrovnání, nedočkali se ho však ani při závěrečné power play. Gólman Libor Kašík vychytal ševcům v semifinále další domácí výhru. Páté střetnutí je v třinecké Werk aréně na programu ve čtvrtek od 17 hodin.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápasy
Zlín - Třinec 4:3
Branky: 15. Čech, 38. Köhler, 43. Marušák, 53. Veselý - 1. M. Růžička, 40. D. Nosek, 53. Bonk.
Stav série: 2:2.
Brno - Sparta 3:5
Branky: 10. Koreis, 21. Kempný, 57. H. Zohorna - 4. Rolinek, 15. Polášek, 39. Buchtele, 42. Přibyl, 59. Pech.
Stav série: 2:2.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4