Hlavní obsah

Matador Ptáček už v Hradci pokračovat nebude. Šanci dostanou mladí, říká manažer Kmoníček

Hradec Králové

Tajně doufali v postup do semifinále play off extraligy, ale nakonec hokejisté Hradce Králové skončili svoji pouť „jen“ ve čtvrtfinále. Po bezprostředním zklamání, které zavládlo ve východočeském městě, se ale vedení dalo znovu do práce a východočeský celek se už chystá na příští sezónu. K novinkám a záměrům klubu se v rozhovoru pro Sport.cz vyjádřil generální manažer ing. Aleš Kmoníček.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Smutek hokejistů Mountfieldu po vyřazení od Zlína.

Článek

Nejprve ještě shrňte uplynulý ročník z pohledu hokejového Mountfieldu.

Jelikož se ve čtvrtfinále při naší účasti potkal čtvrtý a pátý celek po základní části, měla to být vyrovnaná série. Myslím, že herně jsme Zlínu stačili. Ale trošku nás srazila špatná produktivita. O postupu Zlína asi rozhodly jeho větší zkušenosti z play off, vždyť loni hrál finále. Přesto nás čtvrtfinálový konec mrzel a cítili jsme zklamání.

Sportovní veřejnost možná překvapila zpráva, že v Hradci Králové skončil legendární obránce a extraligový rekordman v počtu odehraných zápasů František Ptáček. Co je důvodem?

Na základě požadavků trenérů a jejich názorů na skladbu týmu jsme se rozhodli spolupráci s Frantou Ptáčkem neprodloužit. Poděkovali jsme mu a věřím, že najde uplatnění dál v extralize nebo i jinde. Jeho i další hráče nabídneme ostatním klubům. A uvidíme, jaký o ně bude zájem. Na uvolněná místa chceme více zapracovat mladší hráče, aby i v šestici nejvíce nasazovaných obránců byli například Jank, Dietz, Vráblík.

Co další odchody?

Josef Marha sám řekl, že nechce pokračovat a ještě zváží, jestli se bude věnovat hokeji třeba po trenérské stránce. Ale nebyl naším hráčem, takže jeho další kroky neřeším. Lukáš Květoň má sice smlouvu, ale už v play off ho trenéři nestavěli. A čeká ho asi jiné angažmá. Záleží na našem klubu, jak jej zobchodujeme a komu ho poskytneme. Smlouva skončila mladému Švihálkovi, u něhož nebyla spokojenost s jeho produktivitou.

A jak to vypadá s Jaroslavem Kudrnou?

Jednáme o jeho další smlouvě v Hradci. A je to otázka dvou až tří dnů v tomto týdnu. Obě strany mají zájem na dohodě a předpokládám, že se domluvíme.

Mladý bek Bohumil Jank byl povolán do české reprezentace. Nemáte obavy, že v létě odejde z Hradce?

Bez našeho souhlasu odejít nemůže, jelikož má smlouvu. A ani s jeho přestupem nekalkulujeme a nepočítáme. Jsme rádi, že si zkusí reprezentaci, ale pořád musí na sobě pracovat, aby se z něj stal kvalitní extraligový obránce.

Podle všech indicií v Hradci pokračuje hlavní trenér Peter Draisaitl. Zůstane i asistent Jiří Kučera?

S trenérem Draisaitlem jsme se dohodli už v průběhu sezóny. Post asistenta řešíme. Jako s prvním znovu jednáme s Jirkou Kučerou, který prokázal s hlavním koučem dobrou spolupráci. Pokud bychom se snad nedomluvili, museli bychom hledat náhradu.

Reklama