Hlavní obsah

Je to těžká rána, když 19 vteřin po vyrovnání zase dostanete gól, litoval nejproduktivnější hráč play off Bonk

Zlín

Stejně jako Třinec kralovali na vlastním ledě v semifinále play off i hokejisté Zlína, a tak je v sérii po čtyřech zápasech srovnáno. Do extraligového finále mají teď obě mužstva stejně daleko i blízko, pro postup jsou potřeba ještě dvě výhry.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Filip Čech (vlevo) v souboji s třineckým forvardem Janem Peterkem.

Článek

„Ubojovali jsme doma i podruhé vítězství, jak bylo potřeba a teď se dostane Třinec pod větší tlak," tvrdil po pondělním čtvrtém zápase zlínský obránce Jiří Marušák. Hosté přitom očividně chtěli urvat mečbol, už po dvaatřiceti vteřinách utkání vedli. „Neviděl jsem žádnou škvírku, jen jsem poslal puk směrem na branku," líčil Martin Růžička, když z úhlu odčaroval Kašíka, který minule vše pochytal.

Oceláři zásluhou výborného bruslení drželi Zlín chvilkami pod zámkem, jenže útočili živelně a domácí z brejku vyrovnali. „Vletěli na nás a vytěžili z toho vedení. Postupně jsme ale našli způsob, jak na jejich agresivní forčekování reagovat. Otvíral se tam prostor kolem mantinelu, takže jsme mohli ujíždět. Jen to chtělo vydržet s nimi bruslit," vykládal Filip Čech.

Třinec trochu zahltilo vlastní tempo. „Začali jsme skvěle, jenže po zlínských gólech jsme zůstali malinko opaření. Pak nezbylo, než jen dotahovat skóre," litoval obránce hostů David Nosek.

Marušák: Bylo to o pořádném pohybu i častější střelbě

Jakmile Berani zjednodušili hru, získali sebevědomí i vedení. „Při bránění jsme se snažili dostat rychle puk pryč z pásma a vpředu chtěli všechno posílat na branku. Bylo to o pořádném pohybu i častější střelbě, nakonec jsme Třinec z brejků udrželi na uzdě," tvrdil Marušák.

Domácí nesrazil ani přesilovkový gól Ocelářů vstřelený dvacet vteřin před koncem druhé třetiny. „Vzali jsme si pak vedení v další početní výhodě zpátky. Měli jsme i štěstí, které zřejmě přece jen přeje připraveným," těšilo autora třetí zlínské branky.

Klíčovou roli nakonec sehráli nejproduktivnější hráči obou mužstev. Třinecké vyrovnání na 3:3 zařídil z přečíslení Radek Bonk. Zlín ale bleskově oplácel stejnou mincí a po 19 sekundách mu vedení vrátil Veselý. „To jsou těžké rány, když vydřete srovnání skóre a vzápětí zase inkasujete," mrzelo třineckého kapitána. Po Horákově faulu hráli Oceláři dvě minuty v šesti proti čtyřem, vedení už ale domácím nevzali. „Měli jsme přitom opravdu hodně šancí, bohužel víc gólů dal Zlín," krčil rameny Bonk.

Postoupí do letošního finále play off extraligy Třinec, nebo Zlín?
Třinec
39,1 %
Zlín
60,9 %
Celkem hlasovalo 2909 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4