Hlavní obsah

Tresty do konce zápasu i nosítka na ledě. Sparta se nadechla v těžké chvíli

Brno

Hokejová Sparta se po drsné partii vrátila do hry a srovnala stav semifinálové série s Kometou na 2:2. Faul hostujícího Tomáše Rachůnka na Vojtěcha Němce ohodnocený penalizací do konce zápasu totiž brněnský tým nepotrestal. Dlouhá přesilovka se naopak stala domácím osudnou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost Petra Kumstáta a dalších hokejistů Sparty po pondělní výhře v Brně.

Článek
Fotogalerie

Už tak vyhrocený střet se ještě přitvrdil a atmosféra zhoustla. Jiskřilo se o dost víc, než v neděli. Brněnský Hanzlík ve druhé třetině obtiskl hokejku do Pechova obličeje a vydal se předčasně pod sprchy, následoval ho Rachůnek kvůli zákroku, jenž poslal na nosítka nejproduktivnějšího hráče Komety.

„Asi to faul byl, ale jestli došlo k nějakému zranění, tak to byla i nešťastná náhoda. Žádný pokyn, abych po něm šel, jsem ale nedostal. My taky dostáváme rány. Všichni si myslí, že jsme technický tým, ale jestli chceme vyhrávat, tak to musíme hrát tvrdě," ohradil se Rachůnek. „Vojta zamířil do nemocnice na vyšetření CT, ale žádné výsledky zatím neznáme," povzdechl si brněnský asistent Martin Pešout.

Rachůnkův trest Spartě paradoxně prospěl. Brněnský bek Michal Kempný totiž v závěru druhé třetiny nechtěně namazal Hlinkovi, ten předložil puk nedělnímu smolaři Buchtelemu a stav se zlomil na 3:2 pro Spartu. „Dával jsem to z voleje, tu nahrávku jsem čekal," líčil se šťastným úsměvem Buchtele, který v prodloužení třetího zápasu propásl jedinečnou šanci na výhru. „Buchta si všechno moc bere," rýpnul si do spoluhráče kapitán Tomáš Rolinek.

Jakmile na začátku třetí části naskočil z trestné lavice Přibyl, srazil Kometu do kolen čtvrtým gólem. „Měli jsme nůž na krku. Bylo by těžké otáčet sérii ze stavu 1:3. Říkali jsme si, že to ubojujeme, a taky jsme to vyválčili," tvrdil Rolinek. Svým fanouškům ještě pražský tým v závěru pocuchal nervy, když nechal snížit nekrytého Zohornu, ale při power play pláchl Pech a stanovil konečný stav na 3:5.

Sparta tak našla ve čtvrtém zápase ztracené sebevědomí, zatímco Kometa přišla o šanci dostat soupeře pod velký tlak. Jak se na obou týmech projeví pondělní výsledek, ukáže čtvrteční pátý duel. „Na psychickou výhodu bych ale moc nespoléhal. Začne se zase za stavu 0:0 a musíme zůstat obezřetní," tvrdil Rolinek.

Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4