Hlavní obsah

Bratři Benýškové chtějí prodat svůj podíl akcií ve Slavii a tvrdě se obouvají do Růžičky

Praha
Aktualizováno

Richard Benýšek a jeho bratr Ladislav rezignovali na své funkce v představenstvu hokejové Slavie Praha. Zároveň nabízejí svůj akciový podíl, který činí 69,9 procenta, k prodeji a prvním zájemcem by podle nich měl být Vladimír Růžička. Má tak podle bratrů Benýškových dokázat, že mu na Slavii, kterou, než v minulém měsíci zamířil k reprezentaci, čtrnáct let vedl jako hlavní kouč, skutečně záleží.

Foto: Profimedia.cz

Zleva Ladislav Benýšek, Vladimír Pitter a Richard Benýšek

Článek

„Chceme mu dát příležitost ukázat, jak to s klubem myslí. Jaký je to opravdu slávistický srdcař. Nabízíme mu celý náš akcionářský podíl za stejných podmínek, za kterých jsme ho při vstupu do klubu získali," říká ironicky Richard Benýšek na osobu Vladimíra Růžičky a připomíná, že on se svým bratrem za svůj vstup do klubu zaplatili symbolickou jednu korunu.

Pověstnou poslední kapkou, aby klub majetkově opustil, pro Benýška bylo Růžičkovo vyjádření, že při hledání svého nástupce u A týmu hokejové Slavie nehlasoval pro nového kouče Ladislava Lubinu, nýbrž doporučoval Břetislava Kopřivu. „Skutečnost je taková, že doporučil Ladislava Lubinu se slovy, že je to dobrá volba," čertí se Richard Benýšek.

A neskrývá rozhořčení, že Růžička i přes ještě dva roky platnou smlouvu ve Slavii kývl na nabídku vést národní tým. „Přitom mu to smlouva u nás nedovoluje. Vladimír Růžička vždy deklaruje, že je slávista a že chce v klubu trénovat mládež. Nicméně pak se dozvíme, a to většinou až z médií, co vlastně zamýšlí. Nyní se nechal slyšet, že za rok v reprezentaci skončí a že je nejvyšší čas zkusit KHL. Tomu říkám koncepce," naváží se Benýšek do Růžičky.

Jasno by chtěli mít do měsíce

Proto jej teď veřejně vyzývá, aby převzal 69,9procentní majetkový podíl, který bratři Benýškové, respektive jejich společnost OIN Gama, ve Slavii drží. Prioritně ale svůj podíl nejprve musí nabídnout Vladimíru Pitterovi, třicetiprocentnímu vlastníkovi hokejové Slavie. Zbylou jednu desetinu procenta drží občanské sdružení SK Slavia.

Jasno by chtěl mít Benýšek nejpozději do měsíce, za společnost HC Slavia Praha totiž aktuálně nemá kdo jednat, když Richard Benýšek na pozici předsedy představenstva rezignoval. Pakliže Pitter ani třeba Růžička podíl společnosti OIN Gama neodkoupí, může tak učinit kdokoliv jiný.

Pokud se nikdo takový nenajde, bratrům Benýškovým jejich podíl v HC Slavia Praha zůstane a společnost budou muset vést dál. Slavii nejspíš čeká pořádně rušné léto...

Vyjádření Vladimíra Růžičky
„Celou sezónu jsem byl zaměstnancem Slavie jako trenér a sportovní manažer, tuto práci jsem se snažil dělat co nejlépe. Na osudu Slavie mi určitě záleží, nepotřebuju ale veřejné rady, co dělat. Musím říct, že mě ta informace docela překvapila, ale v tuto chvíli to nechci nijak komentovat. Teď se soustředím na národní mužstvo. Ve Slavii jsem strávil 20 let, sedm jako hráč, zbytek jako trenér, vždy jsem se snažil pro Slavii dělat maximum, co bylo v mých silách. Víc k tomu v tuto chvíli nemám co říct."

Reklama