Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 1:3Olomouc vyhrála v Chomutově a odskočila mu už na rozdíl pěti bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Marosz 0 : 1
53. Svoboda 1 : 1
58. Herman 1 : 2
59. Ostřížek 1 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté prvoligové Olomouce vyhráli v 7. kole baráže o extraligu v Chomutově 3:1. Drží se na druhém místě o skóre za vedoucí Mladou Boleslaví a na postupové pozici do nejvyšší soutěže zvýšili pět zápasů před koncem svůj náskok právě před třetími Piráty na pět bodů. Chomutov po dobrém startu do boje o udržení prohrál už počtvrté za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Marek Račuk (vlevo) a David Ostřížek z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

V první třetině se hrál urputný hokej, bojovalo se o každý metr ledu a mnoho pohledných akcí k vidění nebylo. Lepším týmem byli domácí Piráti, kteří se dostávali do střeleckých příležitostí. V polovině úvodní části uzavřeli domácí na několik minut olomoucké hráče v jejich obranné třetině, z několika skrumáží před Vošvrdou ale branku nevytěžili.

Ve 13. minutě se natlačil před olomouckého brankáře Gajovský, byl faulován Janáčkem a Piráti měli výhodu přesilové hry. Největší příležitost měl Bomersback, který promáchl kotouč, plachtící vzduchem před poloprázdnou brankou. V další přesilovce se deset sekund před sirénou do slibné střelecké příležitosti dostal Ondřej Kaše, Vošvrda ale úspěšně zasáhl vyrážečkou.

Do druhé třetiny vstoupil Chomutov ještě se 76 sekund trvající přesilovou hrou, ale největší možnost měla Olomouc. Po chybě Ondřeje Kašeho v útočném pásmu se řítili dva útočníci na osamoceného chomutovského obránce, avšak s Ostřížkovou střelou si Martin Růžička poradil.

V 27. minutě se opět do velkého tlaku dostal Chomutov, ale střely Havla, Krsteva i Svobody mířily mimo. Po polovině utkání měl Chomutov další velkou šanci. Z pravé strany nahodil kotouč Kubinčák a dojíždějící Sikora ho stačil ještě usměrnit na branku Olomouce. Vošvrda ho ale na poslední chvíli vyškrábl špičkou betonu.

Ve 44. minutě putoval potřetí v řadě na trestnou lavici olomoucký Ostřížek a v přesilové hře trefil Gajovský tyč. Hned po skončení přesilovky jeli Chomutovští dokonce ve třech na jednoho obránce, ale ani nevystřelili na branku.

Úvodní gól zápasu vstřelil v 51. minutě Marosz, který objel Růžičkovu branku a bekhendem pohodlně zakončil. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Bartečko přihrál zpoza brány Stehlíkovi, jehož střelu Vošvrda ještě vyrazil, ale na Svobodovu dorážku už byl krátký.

O zisku tří bodů pro Olomouc rozhodl z rychlého protiútoku Herman, který v přečíslení dvou na jednoho zužitkoval Divišovu přihrávku. Výsledek zpečetil 61 sekund před koncem při power play Chomutova do prázdné branky Ostřížek.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 1:3 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 53. Jaroslav Svoboda (J. Stehlík, Bartečko) - 51. Marosz (Selingr), 58. Herman (Diviš), 59. Ostřížek. Rozhodčí: Hribik, Husička - Blümel, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3528.
Chomutov: Martin Růžička - J. Stehlík, Malec, Krstev, R. Havel, Rutta, M. Jass, J. Mrázek, Bartejs - Bomersback, Bartečko, Šagát - Jaroslav Svoboda, Gajovský, Hřebejk - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák - Račuk, Sikora, Hromas. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Olomouc: Vošvrda - Janáček, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Pekr, Rác, Vodný - Marosz, J. Knotek, Herman - Králík, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: