Hlavní obsah

Stoprocentně chceme hrát extraligu, řekl olomoucký Dopita po výhře Hanáků v Chomutově

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Olomouce pokračovali ve sbírání důležitých bodů i v Chomutově. Takže po sedmém kole barážové skupiny se stále drží na pozicích, které by po skončení sezóny znamenaly pro Hanáky postup do nejvyšší soutěže. I přes pětibodový náskok před třetí příčkou zůstávají obezřetní, ale zároveň netají touhu po triumfu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Olomoucký brankář Tomáš Vošvrda vyráží střelu v utkání v Chomutově.

Článek

Především skvělý taktický výkon stál za vítězstvím olomouckého týmu 3:1 na severočeském ledě. „Jsme rádi, že po zápase na Kladně, kde jsme také sahali po třech bodech, ale uhráli jen jeden, se nám povedlo zaskočit Chomutov. Jeli jsme si pro úspěšný výsledek a máme ho," oddechl si asistent olomouckého trenéra Jiří Dopita.

„Oběma týmům v zápase ubývaly síly, ale v závěru jsme byli i psychicky silnější. Nechci hovořit o spokojenosti s vývojem baráže, protože zbývá ještě pět kol. Uvědomujeme si ale, že šance na uhájení potřebného umístění je reálná," pravil olympijský vítěz. „Občas slýchávám pochybnosti, jestli máme eminentní zájem o extraligu. Nyní už řeknu, že ji chceme stoprocentně hrát, pokud si ji vybojujeme a seženeme na ni peníze. Věřím, že ano, a že to dobře dopadne," uvedl Dopita, který je zároveň majitelem klubu a má tudíž k informacím o podmínkách pro extraligu ze svého postu blízko.

Vošvrda touží potvrdit úspěch i v pátek v Boleslavi

Vynikající výkon předvedl v Chomutově olomoucký brankář Tomáš Vošvrda, jenž inkasoval pouze jednou. „Zápas byl dlouho spíše oťukáváním obou celků, chyběly šance. Ale postupně utkání gradovalo a tahalo se to až do konce. Důležitý byl náš vedoucí gól. Po něm se hra otevřela, a když domácí srovnali, hned jsme šli znovu do vedení na 2:1. A třetí gól do prázdné branky soupeře položil," líčil gólman, který vnímá velkou naději na postup.

„Nesmíme nad tím ale příliš přemýšlet. Přistupujeme ke všem zápasům pokorně. Bylo by skvělé, kdybychom přivezli nějaký bod i v pátek z Mladé Boleslavi," povídal Vošvrda, jenž má zkušenost s baráží již z loňska. „Ano, to jsem chytal za extraligový Liberec, kde jsme prožívali šílené tlaky z obav před sestupem. V Olomouci je to něco jiného, můžeme jen získat," porovnal obě štace.

V brance Hanáků tvoří dvojici s Tomášem Halászem. „Daří se nám od začátku sezóny. A nehrajeme si na jedničku, nebo dvojku. Hlavní je, jak nás vnímá tým, jemuž se snažíme pomáhat. Máme nějaký plán, co se týče nasazování do zápasů, a v něm se pohybujeme," dodal Vošvrda.

Stěžejní postavou Olomouce v Chomutově byl i útočník Rostislav Marosz, autor vedoucího gólu. „Pokoušíme se odvádět stejné výkony v každém kole, aby nám soupeři neutekli. Ukázalo se, že Chomutovští byli nervózní z toho, že doma musí vyhrát. Naopak my jsme cítili šanci, že pokud udržíme nerozhodný stav co nejdéle, zkusíme pak rozhodnout. A to nám vyšlo dokonale. Dobře jsme bránili a parádně nás poslal Kuba Herman do vedení na 2:1," těšilo hráče, který v Olomouci hostuje z Třince. „Sleduji třinecké kluky v semifinále extraligy a držím jim palce. Ale pro mě prioritou, abych pomohl Olomouci k postupu," zakončil spokojený Marosz, který už upínal myšlenky k dalšímu barážovému duelu v Boleslavi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice