Hlavní obsah

Třinecký Nosek: Štve mě, že jsme se neporvali víc

Čestmír FolkPrávo

Svůj druhý gól v letošním play off zaznamenal ve čtvrtém semifinále hokejové extraligy třinecký bek David Nosek. Jeho tým ale obě utkání na zlínském ledě prohrál, a série se tak za nerozhodného stavu 2:2 vrací zítra do Slezska.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Třinečtí hráči (zleva) Vladimír Roth, střelec gólu David Nosek, Martin Růžička a Vojtěch Polák se radují ze vstřelení branky proti Zlínu.

Článek

Už víte, proč jste druhé střetnutí ve zlínské hale nedotáhli do úspěšného konce?

V první třetině jsme byli jasně lepší. Ale místo toho, abychom si vybudovali náskok, jsme nechali domácí vyrovnat na 1:1. A pak jsme navíc dostali druhý gól bezprostředně poté, co se puk evidentně odrazil od plexiskla do sítě. Sudí jej bohužel uznali. S tím nic nenaděláme.

Bude teď soupeř psychicky nahoře?

Dvě výhry v řadě pomohly Zlíňanům zvednout sebevědomí. Zvlášť to druhé utkání mě mrzí. Štve mě, že jsme se o vítězství neporvali ještě víc. Šance jsou teď zcela otevřené, ale ve čtvrtek hrajeme doma a věřím, že před našimi fandy vybojujeme mečbol.

Za Zlín jste odehrál sedm sezón a před deseti lety s ním slavil i mistrovský titul. Vzpomenete si teď na to?

Vyhrát extraligu byl nezapomenutelný zážitek. Už je to ale dávno. V Třinci je nás teď několik, kteří jsme v minulosti Zlínem prošli, ale vůbec žádnou nostalgii na ledě necítím.

Reklama

Související témata: