Hlavní obsah

Děti sprostě řvou a rodiče se tomu smějí, podivuje se sparťan Pech

Brno

V pondělí inkasoval Lukáš Pech krosček do obličeje, přesto si ze strany brněnských fanoušků vyslechl slova o simulantech. Protihráči z Komety se také divili, že se sparťan do dalšího zápasu série, jejíž stav je 2:2, poměrně rychle vrátil. „Myslel jsem, že mám otřes mozku," tvrdil po nepříjemném zážitku jednatřicetiletý útočník.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanský útočník Lukáš Pech na archivním snímku.

Článek

Co jste tedy říkal na hlasy, že jste po Hanzlíkově zákroku předvedl hereckou etudu?

No jo, samozřejmě... Co k tomu tak říct? Asi ti hráči, kteří to vykládali, po inkasovaném krosčeku do obličeje odjeli hned na střídačku a cestou ukazovali na fanoušky, že jsou jedničky. Kdyby to ale nebyl faul, tak Hanzlík nedostal pět a do konce.

Cítíte nějaké následky?

Už to pobolívá, jen když se dívám dolů. Po zápase mi bylo na zvracení, tak jsem šel radši na rentgen. Ten ale dopadl dobře a ve čtvrtek bych měl nastoupit.

Myslíte, že to byl úmyslný zákrok?

Nevidím nikomu do hlavy. Hokejka tam vylítla, ale nějaký pátek proti sobě hrajeme, tak věřím, že to úmyslné nebylo. Třeba mě chtěl odstrčit do ramene.

Takže spíš souhra náhod?

Mohl to být zkrat, nevím. Já se v tu chvíli snažil vyšťourat ten puk a najednou přilítla rána a pak si toho moc nepamatuju. Myslel jsem nejdřív, že mám otřes mozku, protože mě dost bolela hlava. Ve druhé třetině jsem byl na ledě snad už jen jednou a až třetí třetinu jsem potom nějak odehrál.

Brněnský trenér Kýhos se hodně zlobil, že jste vyřadili ze hry nejproduktivnějšího hráče Komety Němce, a jmenoval naopak vás jako jednoho z klíčových hráčů Sparty. Nebojíte se, že se vám ve vyhrocené atmosféře může něco přihodit?

Já to čekám každý zápas, je to přece play off. Oni chodí do těla i mně, i když já si nevšímám, kdo proti mně stojí. Je mi líto, že byl Němec v nemocnici, ale slyšel jsem, že v sobotu asi naskočí. K play off souboje patří, musejí mít ale nějakou úroveň, aby tam byl respekt k druhému.

Nemáte tedy pocit, že je v sérii víc faulů, než by bylo zdrávo?

Nemyslím, že by jich bylo nějak extra. Na mě možná tak tři... Dva souboje v tom posledním zápase nedopadly dobře, ale jinak to není zase moc vyhrocené.

Ani atmosféra?

Spartu nemá rád nikdo, a tím spíš Brno. Když na nás řvou dospělí, tak mi to nevadí. Ale když na nás křičí sprostě děti a jejich rodiče se tomu smějí, tak je to smutné. Pokud vidím děti, jak řvou, že jsme pražské kurvy, tak to se mi samozřejmě nelíbí.

Do Brna nicméně v sobotu musíte zase. Jak se v tak nepřátelském prostředí cítíte?

Prostě tam musíme. Ale teď se hlavně potřebujeme soustředit na pátý zápas, který je pro nás klíčový.

Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4