Hlavní obsah

Sparta selhala v nájezdech, Kometa a Zlín mají postupový mečbol

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno a Zlína mají po čtvrtečních pátých zápasech semifinálové série play off hokejové extraligy postupový mečbol. Brňané zdolali pražskou Spartu na jejím ledě 2:1 až po samostatných nájezdech, rozhodující trestné střílení proměnil Kováčik. Třetí výhru v sérii urval také Zlín, který zvítězil v Třinci nad Oceláři 4:3 až po prodloužení. Rozdílový gól vstřelil v 67. minutě hostující Oldřich Kotvan a potřetí v řadě rozhodl o výhře Beranů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brněnský Jozef Kováčik (vlevo) se raduje s gólmanem Markem Čiliakem z výhry nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Ostře sledovaný zápas v holešovické Tipsport areně sledovala největší návštěva v letošním play off, celkem 11 738 diváků, na gólové hody si ale příliš nepřišli.

Sparta měla od úvodního buly převahu, ale jako první se prosadili hráči Komety. V 18. minutě překonal brankáře Pöpperleho Pivko, jenže záhy odpověděl na druhé straně Simon, kterému stačilo na vyrovnání pouhých 38 sekund. 

Ve zbylých dvou třetinách ani v prodloužení však už žádný z hokejistů síť nerozvlnil a o vítězi musely rozhodnout neoblíbené samostatné nájezdy. V nich se prosadil pouze hostující Kováčik. Sparťané Pech, Buchtele ani Hlinka gólmana Komety Čiliaka nepřekonali, a tak Sparta potřetí v sérii prohrála.

Kotvan potřetí rozhodl o výhře Zlína

Svěřenci trenéra Vlacha vstoupili do čtvrtečního pátého vzájemného utkání dobře a ve 14. minutě se po gólu Honejska dostali do vedení. Jenže pak Zlín poněkud prospal druhou třetinu, čehož využili Oceláři k obratu, když se postupně trefili Polák s Květoněm. V třetí třetině padly v rozmezí necelých dvou a půl minut tři góly - hosté nejprve strhli vedení na svou stranu, ale třinecký kanonýr Martin Růžička si trefou v 47. minutě vynutil prodloužení. 

V něm se třineckým hráčům škaredě vymstilo špatné střídání. Zlín je v přesilové hře na dvě minuty zavřel v pásmu, vyčerpaný čtyřlístek Ocelářů už nestačil bruslit a Kotvan tečí mezi Hrubcovy betony zajistil Zlínu třetí výhru v sérii. Berani budou mít v sobotu v domácím prostředí postupový mečbol.

Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápasy
Třinec - Zlín 3:4 po prodloužení
Branky: 29. Polák, 33. Květoň, 47. Růžička - 14. Honejsek, 45. Melenovský, 46. Marušák, 67. Kotvan. Stav série: 2:3.
Sparta - Brno 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 19. Divíšek - 18. Pivko, rozhodující nájezd Kováčik. Stav série: 2:3.

Reklama

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec