Hlavní obsah

Nejtrapnější gól, oddechl si brněnský šťastlivec Kováčik

Praha

Puk se skrz výstroj gólmana Sparty Tomáše Pöpperleho doplížil za čáru, což exekutor úvodního brněnského nájezdu Jozef Kováčik ani netušil. I sudí rozpažil a až následná konzultace přisoudila hostům gól. To byl rozhodující moment pátého extraligového semifinále. V sobotu už by mohli hokejisté Komety před svými fanoušky slavit postup.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

O výhře Komety na ledě Sparty rozhodl Jozef Kováčik (vlevo, raduje se s brankářem Markem Čiliakem).

Článek

Po osmdesáti minutách úporného boje byl stav stejný jako po první třetině - 1:1. „Rozhodla to dovednostní soutěž. Kdyby se hrálo dál, tak ten gól dáme," štvalo pražského obránce Jana Piskáčka. Sparťané Pech, Buchtele a Hlinka ale v rozstřelu pohořeli na Markovi Čiliakovi. „Šel jsem tam, abych chytil všechny tři pokusy," tvrdil slovenský brankář. Obávaný exekutor Ton se k nájezdu ani nedostal.

Kováčik tak byl jediným úspěšným střelcem. Na rozdíl od Pöpperleho měl kupu štěstí. „Z mé strany asi nejtrapnější gól. Snažil jsem se naznačit, ale on se nepohnul, což mě dost překvapilo. Tak jsem hledal nějakou skulinku, myslel jsem, že Pöpperle ten puk má a on si to asi myslel taky," tušil správně Kováčik. „Byl jsem tam, celou dobu jsem byl přesvědčen, že to držím," smutnil gólman Sparty, který drtivou většinu zápasu pozoroval marný nápor svých spoluhráčů.

Kometa tak šla do vedení díky Pivkovi, jenž tváří v tvář Pöpperlemu mistrovsky zasekl a než sám přistál v síti, poslal tam i puk. Vedení však hostům vydrželo pouhých 38 vteřin. Na zteč se vydal čtvrtý útok Sparty a devatenáctiletý Simon z úhlu vyrovnal.

Domácí se ovšem strašně těžko prosazovali přes zahuštěný brněnský val. Co prošlo přes změť těl a hokejek, to pochytal Čiliak. „Čekali jsme, že do nás Sparta půjde, nemohli jsme si myslet, že ji přestřílíme," tvrdil brankář Komety, která se potřetí v sérii ujala vedení a má dva mečboly na vytoužený postup. „Už se to blíží, ale zdaleka ještě není konec. Věřím ale, že ten poslední krok doma uděláme," zadoufal Kováčik.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4