Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 4:1Mladá Boleslav porazila Olomouc a přiblížila se extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kurka 1 : 0
18. Pabiška 2 : 0
24. Jaroměřský 2 : 1
31. Výborný 3 : 1
50. Starý 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 8. kole baráže o extraligu Olomouc 4:1 a osamostatnili se v čele čtyřčlenné skupiny. Středočeši jsou tak po výhře nad prvoligovým sokem blízko postupu do nejvyšší soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté slaví gól proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Do souboje o první místo barážového pořadí vstoupili lépe domácí, které posunul do vedení neobvyklý zásah Kurky. Boleslavský obránce v desáté minutě dobře napadal v útočném pásmu, vyšťouchnul puk směrem na Vošvrdu a Vrbata přizvedl olomouckému gólmanovi hokejku, takže kotouč prošel do branky.

Domácí zaskočili Vošvrdu i před gólem na 2:0, kterému za brankou předcházela rychlá přihrávka Výborného na Pabišku, proti jehož bekhendovému zakončení se olomoucký brankář nestihl přesunout k tyči.

V úvodu druhé třetiny se hostům nepovedla přesilovka, ale kontaktní gól brzy vstřelili paradoxně v oslabení. Vodný zachytil boleslavskou rozehrávku, přihrál Jaroměřskému a jeho tečovaná střela se snesla za Valenta.

Výborný vrátil Boleslavským dvougólový náskok

Laciné chyby se však nevyvarovali ani Olomoučtí a těsně po polovině zápasu se díky tomu domácí vrátili do dvoubrankového vedení. Vošvrda u vlastní branky přenechával puk obránci Houdkovi, jenže ten neměl hokejku, o puk ho připravil Mikulík a Výborný po jeho přihrávce zachoval klid v zakončení.

Olomouc zareagovala na nepříznivý stav 1:3 výměnou brankářů, Vošvrdu nahradil Halász a brzy ho prověřil Mikulík. Náhradník v olomoucké brance držel čisté konto téměř dvacet minut, po sérii nevyužitých boleslavských šancí ho překonal až 50. minutě Starý, který tečoval střelu Látala.

O půl minuty později mohl hostům vrátit naději Ostřížek, ale proti jeho střele z mezikruží Valent zasáhl betonem a domácí se ubránili i v oslabení při trestu Tomana. V závěrečné pětiminutovce už se hosté do šance nedostali.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kurka, 18. L. Pabiška (D. Výborný, Mikulík), 31. D. Výborný (Mikulík), 50. Starý (Látal, Musil) - 24. Jaroměřský (Vodný). Rozhodčí: Hribik, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4100.
Mladá Boleslav: Valent - Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Bohunický, Žabka, Kurka - L. Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, Látal - Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Olomouc: Vošvrda (31. Halász) - Janáček, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Pekr, Rác, Vodný - Marosz, Knotek, Herman - Králík, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: