Hlavní obsah

Hotovo ještě není, nepropadal po výhře v Brně euforii sparťan Hlinka

Čestmír FolkSport.czPrávo

K nečekaně snadnému triumfu Sparty v šestém semifinálovém duelu hokejové extraligy v Brně přispěl dvěma góly. „Hotovo ale zdaleka není. Ještě musíme přidat v pondělí doma jednu výhru,“ nepropadal euforii zkušený útočník pražského týmu Jaroslav Hlinka.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Sparťanský útočník Jaroslav Hlinka ze Sparty v semifinále play of extraligy s Brnem.

Článek

Pomohlo vaší elitní formaci, že na levém křídle nově nastoupil Lukáš Klimek?

Určitě podal dobrý výkon. Ale my hrajeme pořád stejně. Tentokrát nám to tam na rozdíl od čtvrtečního zápasu ovšem napadalo. Hlavně první třetinu jsme odehráli skvěle.

Jak nese váš parťák Petr Ton, že se mu v semifinále střelecky zatím nedaří?

Určitě ho to mrzí, je zvyklý góly dávat. Ale je platný i jinak. Svým pohybem na sebe neustále váže protihráče a nám tím dělá prostor. Věřím, že jeho chvíle ještě přijde. Třeba vstřelí důležitý gól už v pondělí.

V sobotu v Brně jste byli pod značným tlakem. Ukázali jste svoji sílu?

Nebylo vůbec jednoduché jet do Brna za nepříznivého stavu 2:3 na zápasy. Už jsme mohli mít konec sezóny. Naštěstí jsme důležitý duel zvládli, ale nic to ještě nevyřešilo.

Sebevědomí jste si ovšem hladkou výhrou určitě zvýšili...

To ano. Máme ale tak zkušené mužstvo, že víme, že ještě není zdaleka nic hotové. Udělali jsme třetí krok, potřebujeme však ještě jeden. Ten musíme udělat v pondělí.

Čím se chcete v klíčovém duelu prosadit?

Stejnou hrou jako v předchozích šesti utkáních. Musíme dobře bruslit a být aktivní. Zanďoura určitě hrát nebudeme. Snad se nám bude zase dařit proměňovat šance.

Mohou Kometě pomoct dva góly, díky nimž snížila v závěrečné dvacetiminutovce z 0:5 na 2:5?

Možná to bude trochu plus pro jejich psychiku. Tím se ale vůbec nezabývám. V play off jsou rozhodující vítězství a je úplně jedno, vyhrajete-li o pět nebo o tři góly.

Postoupí do finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
49,1 %
Brno
50,9 %
Celkem hlasovalo 2984 čtenářů.

Reklama

Související témata: