Hlavní obsah

Bednář se vrací do pražské Slavie

Po osmi letech oblékne hokejista Jaroslav Bednář opět dres pražské Slavie. Osmadvacetiletý útočník, jenž z červenobílé líhně vzešel, podepsal ve středu s vedením klubu dvouletou smlouvu. Do české extraligy zasáhne po šesti letech, poslední Bednářovou zastávkou na zahraniční misi byl ruský Avangard Omsk, v němž nastupoval spolu s Jaromírem Jágerm.

Foto: archiv

Jaroslav Bednář

Článek

Přestup z Ruska do Prahy byl hotov již dřív, s oficiálním stvrzením kontraktu se ale čekalo na návrat Vladimíra Růžičky - trenéra a generálního manažera Slavie v jedné osobě - ze zlaté Vídně. Smlouva tak byla podle klubového webu Slavie podepsána ve středu před polednem.

Sám Bednář v telefonickém rozhovoru uvedl, že Slavia byla jeho první volbou. "Když jsem se rozhodl vrátit do Čech, chtěl jsem hrát za Slavii, a protože i ona projevila zájem, dohodli jsme se," řekl. Jedním z hlavních důvodů byla skutečnost, že chtěl bydlet v Praze, odkud pochází. "Navíc Slavia má jedno z nejlepších mužstev," ocenil Růžičkův.

Útočník s reprezentačními zkušenostmi působil v Česku naposledy v dresu pražské Sparty. Vrací se ale do konkurenčního týmu. "Uvažoval jsem i o Spartě, ale když jsem shrnul všechny klady a zápory, vyšla mi Slavia," řekl Bednář, který po odchodu z extraligy působil dva roky ve finských celcích Jyväskylä a IFK Helsinky a poté tři sezóny v zámořské NHL a IHL.

V prosinci 2003 odešel do ruského Omsku, s kterým získal titul a v letošní sezóně se pak společně s Jaromírem Jágrem podílel na vítězství Avangardu v turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu a k postupu týmu do semifinále ruské superligy. Bezprostředně po skončení klubové sezóny ale prohlásil, že se chce vrátit do Česka.

"Byl jsem venku šest let. Doma mám malou dceru a přítelkyni. Proto jsem se rozhodl, že rok dva zůstanu v Čechách," vysvětlil Bednář, který žije se zpěvačkou Darou Rolins. Se Slavií se připravuje již od pondělí.

Reklama

Související témata: