Hlavní obsah

Nejhorší okamžik v mé kariéře, truchlil po sestupu z extraligy kladenský veterán Patera

Petr MarekPrávo

Obrovské zklamání zavládlo v táboře hokejistů Kladna poté, co po porážce v Olomouci (5:3) definitivně ztratilo po dvanácti letech extraligu. Rozehrané to přitom měli na Hané skvěle, když už v 5. minutě vedli 3:0. Jenže nadšeně bojující domácí to nezabalili a zápas nakonec otočili. Kohouti tak v barážové skupině drží druhou postupovou příčku, před třetím Chomutovem mají pětibodový náskok.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kladenský brankář Lukáš Cikánek s pomocí Tomáše Kaberleho likvidují akci Aleše Jergla z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

„Obrovské zklamání. Po poslední domácí výhře jsme věřili, že se zvedneme, ale opak byl pravdou. Vedení jsme si však měli pohlídat. Jenže úplně jsme přestali hrát, začali se bát o výsledek a na to jsme nakonec doplatili. Víc po mně tuto chvíli nechtějte. Jsme teď naštvaní. Nechci se v soudech unáhlit," soukal ze sebe zkušený obránce Tomáš Kaberle.

„Je to nejhorší okamžik v mé kariéře. Všichni jsme z toho zdrcení. V šatně bylo ticho, nic než ticho. Jinak to ani vypadat nemohlo," jen těžko hledal slova veterán Pavel Patera.

To, že Hanáci otočili nepříznivý stav, ale za nic mimořádného nepovažuje. „V hokeji se to běžně stává. V našem případě to bohužel přišlo v nejméně vhodný okamžik. Poté, co jsme se snadno dostali do vedení, jsme začali ustupovat, a když domácí dali první gól, pak už se to na nás jen valilo a valilo," konstatoval olympijský vítěz z Nagana. O tom, zda bude hrát i v příští sezóně hrát, nebo jaké důsledky sestup pro Kladno bude mít, však hovořit nechtěl. „Vše je příliš čerstvé. Je brzy teď něco říkat," dodal ostřílený harcovník.

O něco sdílnější byl kladenský trenér Josef Zajíc. „Celá sezóna je pro nás neskutečným zklamáním. Sestup bude mít důsledky obrovské pro celou naši organizaci, nejen pro klenot v podobě prvního mužstva. Nyní je ale těžké něco odhadovat. Příští dva, tři dny ukáží, co bude následovat. V minulosti jsme však sestoupili už několikrát a vždycky jsme se z toho vyhrabali. Věřím, že i tentokrát se to podaří," řekl Zajíc.

Vrátí se kladenští hokejisté hned příští rok zpět do extraligy?
Ano
37,3 %
Ne
62,7 %
Celkem hlasovalo 17931 čtenářů.

Reklama

Související témata: