Hlavní obsah

V naší hře chyběla ladnost, mrzela kouče Jelínka prohra Boleslavi v Chomutově

Chomutov

Hokejisté Mladé Boleslavi mohli případným vítězstvím na chomutovském ledě v devátém kole baráže slavit postup do nejvyšší soutěže. Jenže na severu Čech ztratili tři body a ještě musí dál bojovat o uhájení současné pozice v první dvojici tabulky. Piráti výhrou 3:1 sice udrželi své naděje na udržení extraligové příslušnosti, ale situaci stále nemají ve svých rukou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený útočník Mladé Boleslavi David Výborný se v Chomutově neprosadil.

Článek

Jeden z boleslavských trenérů Marian Jelínek přijal prohru s nadhledem, byť ho výsledek samozřejmě mrzel. „O hokeji to moc nebylo. Oba týmy byly nervózní, příliš moc chtěly a z našeho výkonu se vytratila ladnost. Soupeř nás nepustil do nátlakové hry. Nedostali jsme se do obvyklého rytmu, což rozhodlo," hodnotil Jelínek.

Potvrdily se prý jeho obavy, že poslední krok k postupu bude nejtěžší. „Každý nám podsouval, že výhrou si zajistíme extraligu, ale příliš jsme na to nemysleli. Vždyť domácí hráli, obrazně řečeno, o život. A bylo by asi divné, kdyby do toho nedali všechno," podotkl zkušený stratég.

Chomutovský trenér Jaroslav Beck měl poněkud odlišný pohled na odehraných šedesát minut. „Viděli jsme kvalitní, bojovný a korektní zápas. Tak má hokej vypadat. Pro nás je důležité, že v boji o extraligu stále žijeme. Proti Boleslavi jsme podali asi nejlepší výkon v sezóně, a snad to není pozdě," kvitoval s mírným povzdechem vítězství, které svými góly podpořili zkušení hráči Jaroslav Svoboda, Angel Krstev a Luboš Bartečko.

Vyhlížejí klíčový duel v Olomouci

„Na to, že jsme vzali zodpovědnost na sebe, nezáleží. V baráži je to stejné jako v play off. Potřebujeme co nejvíc skórovat bez ohledu na jména hráčů a jejich posty v sestavě. Hlavně mě těší, že jsme pomohli mužstvu," oddechl si kapitán Luboš Bartečko.

Paradoxní byla druhá chomutovská branka, která padla po pouhých třech vteřinách přesilovky. „O žádný signál nešlo. Prostě Angel Krstev vystřelil a měl štěstí, že puk propadl do sítě," popsal Bartečko asi zlomový moment bitvy. Chomutovští pak dobře zvládli závěr zápasu. „Třetí gól nás uklidnil. Od té doby jsme hráli to, co jsme si řekli. Tedy trpělivě a už jsme se nehonili dopředu, abychom zbytečně nechybovali," rozebíral Bartečko. A společně s ostatními spoluhráči ví, že klíčový duel nastane v úterý v Olomouci.

Reklama

Související témata: