Hlavní obsah

Boleslav hraje proti sestupujícímu. Ale Kladnu jde o čest, říká David Vrbata

Mladá Boleslav

Poté, co hokejové Kladno už nečekaně brzy vypadlo ze hry o extraligovou účast v příští sezóně, se boj o první dvě příčky tabulky baráže zúžil na tři celky. Z prvního místa jde do poslední tříkolové části Mladá Boleslav, která může klíčový krok učinit v úterý právě při středočeském derby na kladenském ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Dragoun z Kladna (bílý) ve velké šanci proti Mladé Boleslavi. Brání mu David Vrbata, na zemi gólman Michal Valent.

Článek

„Nastoupíme už proti sestupujícímu týmu a nikdy jsme takový zápas nehráli. Je nezvyklé, že soupeř nemá v této fázi baráže co ztratit, protože už dříve přišel o naději na záchranu," konstatoval jeden z mladoboleslavských trenérů Marian Jelínek. „Sami si ale na sebe vytváříme pozitivní tlak a věřím, že to zvládneme. Neřešíme, kolik tam přijde zklamaných kladenských diváků, spíš chceme kvalitním hokejem a vítězstvím potěšit naše věrné fanoušky, kteří za námi jistě přijedou," pravil Jelínek.

Boleslavský útočník David Vrbata čeká odpor soupeře, ale věří v úspěch svého týmu. „Kladenští budou hrát o čest a nedají nám nic zadarmo. Pořád ale máme situaci ve vlastních rukou, což je lepší, než spoléhat na výsledky ostatních zápasů. Jsem v kontaktu s bratrem Radimem, který jako majitel našeho klubu ze zámoří baráž hodně prožívá, ale nechceme ten postup při komunikaci zatím zakřiknout," usmál se David Vrbata.

Beck: Stále žijeme

Naději na záchranu v extralize neztrácí třetí Chomutov. „Stále žijeme, ale už nám jde o všechno. Uvidíme, na co budou stačit body, až je sečteme 20. dubna po posledním zápase," uvědomuje si trenér Jaroslav Beck před úterní bitvou v Olomouci pětibodovou ztrátu na kýženou extraligovou pozici. Kouč pochází z Hané, o to má pro něj souboj větší náboj. „Působil jsem v Olomouci u mládeže, byla to dobrá éra a rád na ni vzpomínám. Znám všechny lidi z olomouckého hokeje, ale to už není podstatné. Moje srdce i hlava pracují jen pro Chomutov," vyznal se Beck.

Olomouckým odchovancem je i chomutovský útočník Jaroslav Svoboda. „Čekáme znovu bouřlivé prostředí. Minule jsme tam prohráli gólem z poslední minuty, to se nesmí opakovat. Mohou rozhodnout maličkosti. Proto se musíme vyvarovat hry v oslabení a pokusíme se o brejky," zamyslel se forvard. Uznává kvality Olomouce. „Klobouk dolů, jak v neděli otočili zápas s Kladnem z 0:3 na 5:3. Ale každé utkání je jiné a musíme k nim přistupovat, jako by to byl sedmý zápas v play off," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata: