Hlavní obsah

Mám zvýšený tlak a měl jsem namále, vyděsil Kýhose úvod a pak vyzdvihoval brněnskou partu

Z rozhodujícího sedmého semifinále ještě nestačila uplynout ani minuta a půl a jeho svěřenci na Spartě prohrávali už 0:2. Začátek jako z hororu prožíval kouč Vladimír Kýhos a vlastně celá Kometa. Jenže brněnští hokejisté nic nezabalili a po senzačním obratu si stejně jako před dvěma lety zahrají o titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Vladimír Kýhos (druhý zprava) a trenér Sparty Josef Jandač po utkání semifinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy mezi HC Sparta Praha a HC Kometa Brno, hrané 14. dubna 2014 v holešovické Tipsport Areně.

Článek

„Mám zvýšený tlak a měl jsem namále. Naštěstí mě to ale nesložilo," přiznával Kýhos po zápase a už mu na tváři mohl hrát úsměv. „Za stavu 0:2 jsem kluky musel uklidňovat. Nebyl důvod propadat panice, začátek se nám sice vůbec nepovedl, ale bylo před námi ještě 58 minut," věděl Kýhos, který po druhém inkasovaném gólu stáhl z branky Čiliaka a nahradil jej Trvajem. Tento krok jakoby Kometu nastartoval.

Kometa se skutečně zvedla, ještě v první třetině dvakrát snížila dvougólový náskok Sparty a k postupu do finále pak nakročila třemi góly v prostředním dějství. „Rozjezdili jsme se a bylo vidět, že hrajeme přesně to, co jsme si řekli. Sparťanské akce jsme narušovali už v zárodku a byli jsme i bruslivější. Vyhráli jsme po zásluze," nebál se říct sedmapadesátiletý trenér.

Tohle finále si přál

Když měl vyzdvihnout pár věcí, díky kterým jeho tým vyřadil suverénního vítěze základní části," okamžitě vystřelil. „Čtyři vítězství," rozesmál se Kýhos a pak už pokračoval ve vážnějším tónu. „Kluci podali soudržný výkon. Můžu říct, že je to parta. Máme jen pár zkušených hráčů, ale jinak to jsou kluci z Třebíče nebo Havlíčkova Brodu. Nezkušenost se projevuje na domácím ledě, kde to nezvládáme a jsme nervózní. Ale venku hrajeme uvolněně," připomíná tři výhry na ledě Holešovických.

Od úterka už se začíná připravovat na finále proti Zlínu, které startuje ve čtvrtek. „Musím přiznat, že tohle finále jsem si přál a nakonec se mi to vyplnilo," je rád, že Kometu čekají právě Berani.

Reklama