Hlavní obsah

To nepochopím! V hlavě mi to bude ležet pořád, říká Rolinek o kolapsu Sparty

Praha

Zatímco rozjuchaní Brňané teprve mířili po děkovačce se svými fanoušky do kabiny, sparťanští hokejisté v té své už několik minut seděli a snažili se vstřebat, že sezóna pro ně právě skončila. Zápasem, který ani nemohli rozehrát lépe. Vždyť vést po minutě a půl 2:0 a nakonec stejně padnout, to se jen tak nevidí. Taky že kapitán Holešovických Tomáš Rolinek během rozhovoru několikrát opakoval: „To nepochopím.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný útočník Sparty Praha Petr Ton (vlevo) smutní se spoluhráči po vyřazení v semifinále extraligy od Komety Brno.

Článek

„Takhle skvěle rozjeté rozhodující utkání jsem nikdy neměl a už nikdy mít nebudu. Že takhle projedete sedmý zápas série play off, to nepochopím. V hlavě mi to asi bude ležet pořád," zdráhal se Rolinek uvěřit sparťanskému konci.

Rychle získané dvougólové vedení mohlo podle něj Spartě paradoxně ublížit. „Na jednu stranu je to dobré, protože jste v euforii, ale ukázalo se, že Brno nemělo co ztratit. Otevřeli hru, šli do nás a my jsme s tím měli problém," přiznával 34letý útočník a věděl, že o osudu zápasu rozhodla druhá třetina.

V ní Brno třemi góly dokonalo obrat a získaný náskok už pak ve třetí periodě nepustilo. „Úplně jsme tam vypadli ze hry, nic jsme si nevytvořili, ba naopak ještě třikrát inkasovali. Nevím, jestli jsme se báli o výsledek nebo toho, že můžeme vyhrát. Fakt vůbec nevím, co za tím bylo. Každopádně to byla z naší strany tragická třetina. Takhle odehrát druhou třetinu v sedmém zápase semifinále? To nepochopím," kroutil dál hlavou kapitán mistrů světa z roku 2010.

Rolinek: Jsem strašně zklamaný

„Brnu gratuluju k postupu. Tím, jak odehráli právě druhou třetinu, si ho zasloužili. Hráli obětavě, zblokovali spoustu střel. I když jsme strašně chtěli, bojovali, stejně jsme si pořádné šance nevytvářeli. Chyba byla jediné v nás," klopil oči Rolinek, kterého nejvíc mrzel hned první ztracený domácí zápas, který Sparta prohrála 2:5. „Pak už jsme v sérii jen dotahovali a nikdy nešli do vedení."

Sparta se tak ani po sedmi letech nedočkala postupu do finále a zisk bronzových medailí je pro ni jen chabou útěchou. „Těžko se mi to teď po zápase hodnotí. Ani to teď nemá cenu. Emoce pracují, mám horkou hlavu a jsem strašně zklamaný," konstatoval Rolinek.

„Celá sezóna byla z naší strany špičková. Základní část jsme vyhráli s velkým náskokem. Ale teď stejně každému z nás leží v hlavě, jak jsme mohli takhle skvěle rozjetý zápas ztratit," zase se vracel k osudnému kolapsu v rozhodující bitvě.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články